Quantcast

„Amazon“ Airijoje sukurs 1 000 naujų darbo vietų

Mažmeninės prekybos milžinė „Amazon“ Airijoje per ateinančius dvejus metus pasamdys 1 000 žmonių, pirmadienį pranešime paskelbė oficiali šalies investicijų skatinimo agentūra „IDA Ireland“.

Sukūrus naujų darbo vietų, daugiausiai inžinerijos ir technikos srityse, „Amazon“ Airijoje iš viso bus įdarbinusi 5 000 žmonių.

„Esame pastebėję debesų kompiuterijos paslaugų išaugimą Airijoje ir visame pasaulyje ir džiaugiamės galėdami sukurti 1 000 aukštos kvalifikacijos darbo vietų“, – teigė „Amazon“ vadovas Airijoje Mike‘as Beary‘is.

JAV įsikūrusi „Amazon“ taip pat investuos į 2022 metais Dubline atsidarysiantį debesų kompiuterijos centrą, teigiama „IDA Ireland“ pranešime.

Airijos ministras pirmininkas Michealas Martinas teigė, kad pranešimas stiprina Airijos, „kaip pirmaujančios valstybės pasaulinių technologijų srityje, reputaciją.“

Airijoje korporacijoms taikomas 12,5 proc. mokestis yra antras žemiausias Europoje – jo dydis šaliai yra padėjęs pritraukti tokias milžines, kaip „Facebook“, „Google“ ir „Twitter“.

Liepos 15 dieną Airija ir 6 000 darbuotojų šalyje turinti „Apple“ laimėjo bylą ES Bendrajame Teisme, kadangi buvo anuliuota 13 mlrd. eurų nesumokėtų mokesčių sąskaita, kurią, Europos Komisijos (EK) nurodymais, bendrovė turėjo sumokėti šaliai.

Pasak „IDA Ireland“, užsienio investicijos Airijoje yra atsakingos už 250 tūkst. darbo vietų. Agentūra liepos 8 dieną perspėjo, kad nuosmukį keliančioje koronaviruso akivaizdoje šaliai gali tekti įsivelti į aršią kovą už investicijas.

Recesijos prognozės Airijoje svyruoja tarp ES numatomo 8 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) smukimo ir Airijos centrinio banko numatomo 14 proc. nuosmukio.

„Turime žmones sugrąžinti į darbus ir apsaugoti bei kurti tvarias darbo vietas“, – pirmadienį teigė šalies premjeras M. Martinas.


Šiame straipsnyje: AmazonAirijanaujos darbo vietos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių