Quantcast

Algoms pakilus dvigubai – naujagimių bumas: per trumpą laiką kompanijoje gimė 66 vaikai

  • Teksto dydis:

Prieš šešerius metus vienos kompanijos Amerikoje savininkas darbuotojams dvigubai pakėlė minimalią algą. Nuo to laiko Siatle veikiančioje kompanijoje – naujagimių bumas, praneša LNK.

Žurnalistų kalbinta bendradarbių pora, neseniai sulaukusi šeimos pagausėjimo, paklausta, ar jie ne vieninteliai susilaukę vaiko, atsakė, kad vaikų susilaukė visi.

Per trumpą laiką 200 darbuotojų kompanijoje gimė 66 vaikai. Taip esą nutiko todėl, kad auginti vaikus leidžia išgalės.

Apie šeimos pagausėjimą beveik visi kompanijos darbuotojai pranešė po to, kai 2015 metais jiems minimali alga buvo padvigubinta dvigubai – iki 70 tūkst. dolerių per metus. Kompanijos savininkas pastebi, kad gausėja ne tik naujagimių – žmonės jau gali įpirkti ir „Tesla“ arba išsvajotą nekilnojamąjį turtą.

Tiesa, verslininkas turėjo susimažinti savo milijono dolerių algą, kad įgyvendintų šį planą, o tai gerokai nukrypsta nuo amerikietiškų normų. „Jei mokėsi žmonėms daugiau, laimės ne tik  jie bet ir kompanija, nes visi jaučiasi geriau, yra sėkmingesni“, – samprotavo kompanijos savininkas.

Darbuotojai kalba apie išsipildžiusią „amerikietišką svajonę“, o verslininkas apie išaugusį produktyvumą pagerėjus klimatui darbe. Verslui taip pat nereikia sukti galvos dėl šiuo metu Amerikoje pastebimo darbuotojų trūkumo.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
turetu buti visur taip isaugtu dirbanciuju skaicius tuo paciu pajamos bet visur atvirksciai============
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių