Quantcast

Alepo tarptautinis oro uostas atnaujins civilinius skrydžius

Alepo tarptautinis oro uostas Sirijoje šią savaitę atnaujins savo veiklą ir vykdys civilinius skrydžius pirmą kartą nuo 2012 metų, kai dėl karo buvo priverstas užsidaryti. Apie tai pranešė Sirijos valstybinė žiniasklaida.

Naujienų agentūra SANA, remdamasi transporto ministro Ali Hammoudo žodžiais, skelbė, kad „Alepo tarptautinis oro uostas atnaujins skrydžius“.

Pirmasis skrydis – iš Damasko į Alepą – planuojamas jau ateinantį trečiadienį. Kaip pranešama, ateinančiomis dienomis taip pat planuojami skrydžiai į Kairą ir Damaską.

Apie skrydžių atnaujinimą Alepo tarptautiniame oro uosto pranešama po to, kai Sirijos vyriausybės pajėgos sekmadienį pasiekė didelių laimėjimų Sirijos Alepo provincijoje. Pajėgos, vykdančios plataus masto puolimą prieš sukilėlius Sirijos šiaurėje, jau užėmė didžiąją dalį sukilėlių kontroliuojamo regiono.

Puolimas per mažiau kaip tris mėnesius privertė daugiau kaip 800 tūkst. žmonių palikti namus. Puolimo metu vyriausybės pajėgos taip pat perėmė svarbaus greitkelio M5, jungiančio Alepą ir Damaską, kontrolę.

2012 metais sukilėliams, siekiantiems nuversti Basharą al-Asadą, perėmus didelės Alepo miesto dalies kontrolę, Alepo tarptautiniame oro uoste buvo visiškai sustabdyti civiliniai skrydžiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pagarba prezidentui Asadui, kuris nepabėgo užsienin ir kovojo tiek metų praktiškai su NATO, remiamais teroristais. Va čia tai vyras, nespruko pasiraitęs kelnes per upelį užsienin, kaip nekurie mūsų herojai, o kovojo iki galo ir laimėjo.

Šlovė Rusijai

Šlovė Rusijai portretas
Kuo greičiau rusai sunaikins JAV ir Turkijos remiamus ir ginkluojamus teroristus tuo greičiau Sirija suklestės.

Tai

Tai portretas
Išvare sukilelius ir pradejo dirbti oro uostas. Civilizacija grižta o barzduoti sukyleliai bega i europa pjauti europiečiu viskas pagal šariata it t.t.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių