Quantcast

Afrikos Sąjunga užsitikrino dar 400 mln. vakcinos nuo COVID-19 dozių

Afrikos Sąjunga užsitikrino papildomus 400 mln. vakcinos nuo COVID-19 dozių savo valstybėms narės, pranešė Afrikos ligų kontrolės ir prevencijos centras (CDC).

Tai yra dar vienas Afrikos Sąjungos susitarimas su vakcinų gamintojais dėl vakcinos tiekimo. Anksčiau blokas buvo pasirašęs susitarimą dėl 270 mln. vakcinos dozių tiekimo.

Dauguma Afrikos šalių dar nepradėjo skiepyti savo gyventojų nuo koronaviruso, nes joms trūksta lėšų įsigyti vakcinas, kurias supirko turtingesnės valstybės.

„Užsitikrinome papildomus 400 mln. vakcinos dozių iš Indijos serumo instituto. Prie šių 400 mln. dozių pridėję ankstesnius 270 mln., manau, pradedame matyti labai teigiamą pažangą“, – sakė Afrikos CDC vadovas Johnas Nkengasongas.

Prie šių vakcinos dozių bus pridėtos Afrikos šalims pagal Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) kuruojamą „Covax“ programą skirtos vakcinos.

Indijos serumo institutas savo šaliai ir kitoms besivystančioms valstybėms gamina „Covishield“ vadinamą vakciną pagal Oksfordo universiteto ir „AstraZeneca“ sukurtos vakcinos formulę.

Afrikos Sąjunga sausio viduryje skelbė, kad balandžio–birželio mėnesiais Afrikos šalis pasieks mažiausiai 50 mln. vakcinos dozių. Likusi dalis šalis pasieks šiemet ir 2022 m., teigė J. Nkengasongas.

Skaičiuojama, kad Afrikai prireiks 1,5 mlrd. vakcinos dozių, norint paskiepyti 60 proc. žemyno populiacijos, siekiančios 1,3 mlrd. Iš viso tai kainuos nuo 7 iki 10 mlrd. dolerių.

Afrikos CDC duomenimis, žemyne nustatyta 3,4 mln. COVID-19 atvejų ir 87 tūkst. mirčių nuo šios ligos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių