Quantcast

Afganistane vyksta prezidento rinkimai

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Afganistane vyksta prezidento rinkimai, praneša televizijos kanalas „Tolo News“.

Į aukščiausią valstybinį postą Afganistane pretenduoja 16 žmonių. Oficialiai kandidatų sąrašuose yra 18 pretendentų, bet du iš jų – buvęs užsienio reikalų ministras  Zalmay`us Rasoolas ir buvęs prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Muhammadas Hanifas Atmaras – pareiškė pasitraukią iš rinkimų kampanijos.

Pagrindiniais pretendentais kovoje dėl prezidento posto, kaip ir 2014 metais, laikomi dabartinis Afganistano prezidentas Ashrafas Ghani ir vykdomosoios valdžios vadovas Abdullah`a Abdullah`a. Potencialiais jų konkurentais gali tapti buvęs nacionalinės saugumo direkcijos vadovas Rahmatullah`a Nabilis, buvęs Afganistano modžahedų lyderis Gulbuddinas Hekmatyaras ir buvęs Afganistano ambasadorius Londone Ahmadas Wali Massoudas.

Saugumą per Afganistano prezidento rinkimus užtikrina daugiau kaip 70 tūkstančių kariškių.

Preliminarūs balsavimo rezultatai turėtų būti paskelbti spalio 19 d., galutiniai – lapkričio 7 d. Jei prireiks antrojo rinkimų rato, jis gali būti surengtas lapkričio 23 d.

Į rinkėjų sąrašus įtraukta daugiau kaip 9 milijonai žmonių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip demokratiskai suvare su automatais kaip konclageryje. Stai kaip turi vykti demokratiniai rinkimai pagal Amerikos demokratinius standartus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių