Quantcast

Afganistane JAV ir Talibano susitarimo pasirašymo išvakarėse tęsiasi paliaubos

Dalinės paliaubos tarp Talibano, JAV ir Afganistano kariuomenės penktadienį tęsiasi jau septintą dieną iš eilės, o sutarties dėl amerikiečių karių išvedimo pasirašymo išvakarėse pranešama tik apie nedidelius išpuolius.

Pagal šį paktą tūkstančiai JAV karių po daugiau nei 18 metų turėtų palikti Afganistaną. Talibanas savo ruožtu įsipareigojo suteikti įvairių saugumo garantijų ir pažadėjo surengti tiesiogines derybas su vyriausybe Kabule.

Per šeštadienį Dohoje paskirtą ceremoniją į akis kris afganų pareigūnų nedalyvavimas, nors vyriausybė žadėjo atsiųsti delegaciją „pirminiams kontaktams“ su talibais užmegzti.

Nors šios paliaubos neprilygsta visaverčiam ugnies nutraukimo režimui, Talibano išpuolių Afganistane smarkiai sumažėjo, o pranešimai apie pavienius smurto incidentus gaunami tik iš kaimiškų vietovių.

Tačiau apie tebetvyrančią įtampą liudija Afganistano vidaus reikalų ministerijos pareiškimas, kad per penktadienį surengtas tris atakas žuvo vienas policininkas ir buvo sužeisti dar trys žmonės.

Ankstesnę dieną džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS) prisiėmė atsakomybę už Kabule įvykdytą sprogdinimą, per kurį žuvo vienas žmogus, o dar 10 buvo sužaloti.

Džihadistų buvimas Afganistane apsunkino Vašingtono ir Talibano derybas.

Nors Talibanas siekia, kad šalį paliktų visos JAV pajėgos, Pentagonas reikalauja, kad tūkstančiai karių pasiliktų Afganistane kovai su IS ir kitomis ekstremistų grupuotėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

butu

butu portretas
gerai kad koks mokslininkas sukurtu toki virusa kuris pats pasirinktu auka pagal uzkoduota programa tai visa nieksinga valdininkija su visais kriminalais ir kt nevisaprociais zmogenais kurie tarnauja jems .....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių