Quantcast

2022 metais į Suomiją persikėlė rekordinis rusų skaičius

2022 metais į kaimyninę Suomiją persikėlė rekordinis skaičius rusų – daugiausiai per pastaruosius tris dešimtmečius, parodė trečiadienį paskelbti oficialūs statistiniai duomenys.

Suomijos statistikos tarnybos duomenimis, praėjusiais metais iš Rusijos į Suomiją iš viso persikėlė 6003 žmonės, taip ją paversdami pagrindine imigrantų kilmės šalimi.

Imigracija į Suomiją apskritai padidėjo: į šalį atvyko beveik 50 000 žmonių, palyginti su pastaraisiais metais atvykstančiais vidutiniškai 29 000–36 000 žmonių.

Nuo XX amžiaus dešimtojo dešimtmečio pradžios metinė migracija iš Rusijos į Suomiją neviršydavo 3 100 žmonių.

„Galima pastebėti, kad šiuo metu Rusija turi daug stūmos veiksnių, kurie, žinoma, susiję su karu Ukrainoje“, – naujienų agentūrai AFP sakė Suomijos imigracijos tarnybos plėtros direktorius Johannesas Hirvela (Johanesas Hirvela).

„Daug rusų atvyko kaip prieglobsčio prašytojai“, – pridūrė jis, pažymėdamas, kad tuo pat metu daug rusų atvyko darbo reikalais.

„Suomijos darbdaviai taip pat išvyko iš Rusijos, ir kai kurie iš jų norėjo, kad jų rusai darbuotojai dirbtų Suomijoje“, – pridūrė J. Hirvela.

Po Rusijos tarp pagrindinių kilmės šalių sekė Švedija, Indija, Estija ir Filipinai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių