Quantcast

2019 metais karas iš namų privertė bėgti daugiau nei 400 tūkst. Afganistano gyventojų

Tebevykstantis konfliktas Afganistane 2019 m. iš savo namų privertė bėgti daugiau nei 426,5 tūkst. šalies gyventojų, gyvenančių 32-ose iš 34 karo kamuojamos valstybės provincijų, rodo Jungtinių Tautų (JT) Humanitarinių reikalų koordinavimo biuro (OCHA) paskelbti duomenys.

Daugiau nei 177,5 tūkst. šalies gyventojų buvo priversti bėgti iš namų keturiose šiaurinėse Afganistano provincijose.

2019 m. Talibano kovotojai sustiprino savo operacijas šalies šiaurės rytuose, kur per susirėmimus žuvo ar buvo sužeisti tūkstančiai afganų karių.

Rytinėse provincijose perkeltųjų asmenų skaičius siekė 74 tūkst., rodo JT duomenys. Šiose provincijose pernai kovojo net trys grupės – „Islamo valstybės“ (ISIS) džihadistai, talibai ir Afganistano saugumo pajėgos.

2018 m. Afganistano perkeltųjų asmenų skaičius siekė 385 tūkst.

Kovos šalyje paaštrėjo 2019 m. prasidėjus deryboms dėl politinio konflikto sprendimo tarp JAV ir islamistinio Talibano. Analitikų teigimu, abi konfliktuojančios pusės bandė pagerinti savo derybines pozicijas rodydamos karinę galią.

OCHA duomenimis, šiais metais Afganistane dėl konfliktų ir gamtos stichijų humanitarinės pagalbos ar apsaugos prireiks net 9,4 mln. žmonių.

OCHA taip pat informavo, kad humanitarinėms organizacijoms, padedančioms 7,1 mln. afganų, šiemet prireiks 733 mln. dolerių paramos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ad

Ad portretas
Nėra ten jokio karo,

trumpas

trumpas portretas
karai tam ir organizuojami,uzverst europa afroazijos padugnemis,butai,pasalpos,soc.garantijos,dauginkites i sveikata tinginiai ,geriau jie gauna negu vargsas pensininkas isdirbes 40 metu. tokia politika valdzios ,giliai sulidus briuselieciam.

Kirvis

Kirvis portretas
Kol nebuvo "arabu" finansavimo, pabegeliu nebudavo. Dabar ju milijonai, gudri parazitu politika, gudri... Nieko, prisizaisit.
VISI KOMENTARAI 3

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių