Quantcast

10 Nobelio ekonomikos premijos laureatų perspėjo dėl „Brexit“ pasekmių

  • Teksto dydis:

Dešimt Nobelio ekonomikos premijos laureatų pirmadienį perspėjo Didžiąją Britaniją, jog jos pasitraukimas iš Europos Sąjungos „sukurtų labai daug netikrumo“, dėl jos prekybinių santykių su Bendrija, o taip pat padarytų ilgalaikės ekonominės žalos.

„Mes manome, kad Jungtinei Karalystei ekonomiškai būtų naudingiau likti ES sudėtyje“, – dienraštyje „The Guardian“ išspausdintame laiške rašo ekonomistai.

„Britų kompanijoms ir darbuotojams reikia neribotos prieigos prie bendrosios rinkos. „Brexit“ sukurtų labai daug netikrumo dėl alternatyvių būsimų Britanijos prekybinių susitarimų, tiek su likusia Europa, tiek ir su kitomis svarbiomis rinkomis, kaip Jungtinės Valstijos, Kanada ir Kinija“, – mano Nobelio ekonomikos premijos laureatai.

Laišką pasirašė šeši amerikiečiai, trys britai ir vienas prancūzas: George'as Akerlofas (Džordas Akerlofas), Kennethas Arrow (Keetas Erou), Angusas Deatonas (Angusas Ditonas), Peteris Diamondas (Piteris Daimondas), Jamesas Heckmanas (Džeimsas Hemanas), Ericas Maskinas (Erkas Maskinas), Jamesas Mirrleesas (Džeimsas Merlisas), Christopheris Pissaridesas (Kristoferis Pisaridesas), Robertas Solow (Robertas Solou) ir Jeanas Tirole'is (Žanas Tirolis).

Jų nuomone, pasitraukimo pasekmes Britanija „jaus daugelį metų“. „Ekonominiai argumentai akivaizdžiai rodo, kad būtų naudingiau pasilikti ES“, – sako jie.

Referendumas dėl Britanijos ateities Europos Sąjungos vyks ketvirtadienį, birželio 23 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ portretas
Britams pasitraukus iš ES diktatūros su Gancija priešakyje, tai bus visos Didžiosios Britanijos pakilimas visais aspektais !, ji pagaliau atsikratys po padizmo etiketės ir eis į priekį daug greičiau nei ES daro, todėl prasideda nauja Didžiosios Britanijos pakilimo era kurios jau ilgai nebuvo !. Juo labiau Britanija yra NATO lyderė Europoje su galingiausia armija !.

bijo brudai

bijo brudai  portretas
ewrosojuzo griuties...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių