Quantcast

Valstybės kaltintojas prašo buvusį Seimo narį įkalinti trejiems metams

Valstybės kaltintojas antradienį teismo paprašė teisiamam buvusiam Seimo nariui Algirdui Ivanauskui skirti trejų metų laisvės atėmimo bausmę. Skirti realias laisvės atėmimo bausmes prokuratūra teismo prašo ir kitiems kartu teisiamiems asmenimis.

Antradienį valstybės kaltintojas sakė baigiamąją kalbą byloje dėl didelės vertės svetimo turto įgijimo ir pasikėsinimo jį įgyti, dokumentų padirbimo, laikymo ir naudojimo.

Kaltinimai pareikšti buvusiam Seimo nariui A.Ivanauskui, Laimiui Sebeikai, Rimgaudui Kavaliūnui, Remigijui Sebeikai. Dar viena kaltinamojo byla yra atskirta.

Prokurorai teismo R.Kavaliūnui ir R.Sebeikai prašo skirti 2 metų ir 3 mėn. laisvės atėmimo bausmes. Šiuo metu kalinamam L.Sebeikai – ir už kitus nusikaltimus skirtas bausmes subendrinti ir skirti galutinę 7 metų laisvės atėmimo bausmę.

Bylos duomenimis, teisiamieji bandė už 90 tūkst. litų parduoti jiems nepriklausantį dviejų kambarių butą.

Anot prokuratūros, teisiamieji be savininko žinios Alytaus notaro biure suklastojo įgaliojimą vienam bendrininkui tvarkyti paveldėjimo procedūras ir parduoti butą.

A.Ivanauskas kaltės nepripažįsta. Socialdemokratas A.Ivanauskas buvo suimtas 2009 m. vasarą, vėliau jam buvo skirta švelnesnė kardomoji priemonė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių