Quantcast

Už R.Grainio susprogdinimo organizavimą – penkeri metai nelaisvės

Lietuvos apeliacinis teismas pakeitė prieš daugiau kaip penkerius metus paskelbtą Vilniaus apygardos teismo nuosprendį ir 49 metų Alvydą Albrechtą penkeriems metams pasiuntė į pataisos namus.

Žinomas lenktynininkas kaltinamas 1995 m. dėl savanaudiškų paskatų nužudęs verslininką Rimantą Grainį.

Dalį bausmės A. Albrechtas yra atlikęs – į paskirtos 5-erių metų bausmės laiką bus įskaičiuoti dveji metai, kuriuos jis buvo suimtas, pranešė Apeliacinis teismas. Minimali penkerių metų laisvės atėmimo bausmė skirta todėl, kad buvo pažeista A. Albrechto teisė į bylos nagrinėjimą per trumpiausią laiką.

Kaltinimai A. Albrechtui grindžiami už R. Grainio nužudymą nuteisto Genadijaus Bazurino parodymais.

Kraupus nusikaltimas buvo įvykdytas 1995 m. gegužę. Vilniaus gatvėje netoli Vyriausybės rūmų sprogo po R. Grainio automobiliu pritvirtintas sprogmuo. R. Grainys po kelių dienų ligoninėje mirė.

Dėl R. Grainio susprogdinimo ir kitų sunkių nusikaltimų 2001 metais buvo nuteista Valerijaus Januškevičiaus gauja. Sprogmenį pagamino ir po R. Grainio automobiliu padėjo V. Januškevičius. Šiam samdomam žudikui skirta laisvės atėmimo bausmė iki gyvos galvos. 

Pirmosios instancijos teismas dar 2006 m. konstatavo, kad R. Grainio automobilis susprogdintas A. Albrechtui siekiant negrąžinti didelės skolos. A. Albrechto bylą Lietuvos apeliacinis teismas anksčiau nagrinėjo du kartus ir jį išteisino.

Generalinės prokuratūros prokuroras apeliaciniame skunde teigė, jog A. Albrechtui buvo skirta akivaizdžiai per švelni 8 metų laisvės atėmimo bausmė, be to, netinkamai pritaikytas baudžiamasis įstatymas. Prokuroras Apeliacinio teismo prašė paskirti A. Albrechtui 13 metų laisvės atėmimo bausmę.

A. Albrechtas savo apeliaciniame skunde nurodė, kad byloje nėra įrodymų, patvirtinančių, jog jis padarė šį nusikaltimą, ir prašė jį išteisinti.

Pirmosios instancijos teismas A. Albrechtui buvo skyręs 8 metų laisvės atėmimo bausmę, aukštesnės instancijos teismas jį du kartus išteisino, o kasacinis teismas du kartus naikino išteisinimą ir grąžino bylą iš naujo nagrinėti apeliacine tvarka.

Šis nuosprendis dar gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

f

f portretas
f

RASA

RASA portretas
visi nusikalteliai, padare nusikaltimus,sprunka is lietuvos.sis zmodus,saziningai dirbo rupinosi seima,nors turejo galimybe isvykti su visa seima,vadinasi jis nesijaute kaltas,tai gal kazkas pasistenge,kad butu atvirksciai,jei tiek metu neleidzia zmogui ramiai gyvent.

nzn

nzn portretas
Nebūtinai kaltas nesijautė, galėjo tiesiog saugiu jaustis.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių