Quantcast

Už pusės milijono litų reikalavimą kalėti nuteisti du panevėžiečiai

Už didelės vertės turto prievartavimą Panevėžio apygardos teismas skyrė panevėžiečiams R.P. ir R.S. laisvės atėmimo bausmes.

R.P. pataisos namuose praleis ketverius su puse, R.S. - trejus su puse metų. Nuteistieji trečiadienį buvo suimti teismo salėje.

Abu kaltinamieji buvo teisiami trečią kartą, nusikalstamą veiką padarė turėdami neišnykusius teistumus už ankstesnes nusikalstamas veikas, todėl teismas juos pripažino recidyvistais. Be to, R.P. baustas administracine tvarka, turi galiojančių administracinių teisės pažeidimų.

Teismas nustatė, kad 2010-2011 metais R.P., R.S. ir dar vienas asmuo neteisėtai vertė verslininką A.K. perduoti jiems 500 tūkst. litų tariamai skolai ir priaugusiems procentams padengti.

Nukentėjusiajam buvo grasinta su juo susidoroti, padegti jo namus. R.P. verslininką dar ir sumušė.

Abu nuteistieji savo kaltės dėl turto prievartavimo nepripažino. Jie teigė, kad iš A.K. reikalavo grąžinti skolą, kuri verslininkui perėjo jam nusipirkus bendrovės „Buities rojus“ akcijas.

Tačiau teismas šią R.P. ir R.S. versiją įvertino kaip kaltinamųjų gynybinę poziciją ir siekį išvengti baudžiamosios atsakomybės.

Pasak teismo pranešimo, teismas konstatavo, kad jų kaltę patvirtina nukentėjusiojo, liudytojų parodymai, slapto sekimo ir pokalbių suvestinių, įvykio vietos apžiūros protokolai, Panevėžio apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos, policijos raštai ir specialisto išvada.

Teismas nuosprendyje pažymėjo, kad netikėti nukentėjusio verslininko parodymais neturi pagrindo, nes byloje nustatyta, jog kaltinamųjų R.P. ir R.S. turtinio pobūdžio pretenzijos nukentėjusiajam neturėjo jokio teisėto pagrindo, tai yra nukentėjusysis kaltinamiesiems nebuvo skolingas.

Teismas tenkino dalį A.K. civilinio ieškinio. Nukentėjusiam verslininkui priteista solidariai iš abiejų kaltinamųjų 15 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti.

Šis Panevėžio apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių