Quantcast

Terorizmu įtariama E.Kusaitė: rusai mane daužė ir spardė

Terorizmu įtariama Eglė Kusaitė tvirtina, kad tuo metu, kai buvo suimta, ją Lietuvos ir Rusijos pareigūnai mušė kelis kartus.

21 metų mergina antradienį sakė, kad jai buvo leidžiami į veną psichotropiniai vaistai.

"Pirmasis sumušimas buvo areštinėje (pernai spalio pabaigoje - BNS), vėliau, kai rusai atvažiavo. Pirma apklausa buvo su Justu Lauciumi Generalinėje prokuratūroje, o kitą dieną, nežinau kurią, buvau išvežta į nežinomą baltą pastatą", - žurnalistams antradienį po Vilniaus apygardos teismo posėdžio pasakojo E.Kusaitė.

"Manau, kad galėjo būti taip, kad (tas pastatas - BNS) priklausė galbūt Valstybės saugumo departamentui (VSD). Aš nedarau prielaidų, tiesiog man taip atrodė, kad gal priklausė VSD. Aš ten buvau patalpinta į "boksiką", vadinamą laikino sulaikymo vietą. Įėjo trys rusai ir pradėjo reikalauti, kad liudyčiau prieš Magmadovus. Kai aš atsisakiau tai daryti, pasipylė keiksmai, smūgiai, ir spardė, ir daužė, ir trankė į žemę paėmę už plaukų", - teigė mergina.

Vilniaus apygardos teismas antradienį nagrinėjo merginos skundą dėl galimai jos atžvilgiu panaudoto fizinio ir psichologinio smurto tuo metu, kai buvo suimta.

Mergina skundžia Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo nutartį, kuria buvo atmestas E.Kusaitės skundas dėl liepos mėnesį Generalinės prokuratūros sprendimo nepradėti ikiteisminio tyrimo dėl jos atžvilgiu neva naudoto smurto.

Mergina anksčiau teismo posėdžiuose yra tvirtinusi, kad per apklausas prieš ją naudotas fizinis smurtas, psichologinis spaudimas, psichotropinės medžiagos. Dėl to esą ir keitėsi jos parodymai.

"Tose apklausose, kurias atsimenu, buvau pastatyta į padėtį be išeities", - tikino E.Kusaitė. Ji sakė, kad pareigūnai grasino, jog jai neprisipažinus nukentės jos draugai Apti Magmadovas ir Aišat Magmadova, kurie dabar yra sulaikyti Maskvoje.

E.Kusaitė yra įtariama tuo, kad rengėsi susisprogdinti Rusijos karinėje bazėje.


Šiame straipsnyje: KusaitėEglė Kusaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių