Quantcast

Teismui sunkiai sekėsi susikalbėti su narkotikų prekeiviais

Vilniaus apygardos teismui nepavyko pradėti nagrinėti  vienos didžiausių sostinės narkotikų prekeivių bylos. Apalpus vienam teisiamųjų Sergejui Kozlenkovui, jos nagrinėjimas atidėtas.

Susikalbėti su 27 teisiamaisiai, iš kurių 12 yra suimti, teisėjams sekėsi sunkiai. „Aš nesuprantu, ko jūs klausiate“, – teisėjų kolegijai pirmininkaujančiam teisėjui Arūnui Kisieliui kelis kartus pakartojo viena kaltinamųjų, kai teisėjas bandė išsiaiškinti, kiek kartų ir už ką ji yra teista, pranešė delfi.lt.

Kitas grupuotės narys teismui aiškino neturintis nei pilietybės, nei tautybės. „Taip nebūna“, – toks kaltinamojo pareiškimas nustebino teisėją. „Tada rusas“, – išgirdęs draugų sufleravimus paaiškino šešis kartus teistas ir šiuo metu suimtas kaltinamasis.

Teismui nustatant kaltinamųjų tapatybes, paaiškėjo, kad beveik visi grupuotės nariai yra teisti, kai kurie net po 6 – 8 kartus. Tarp jų nemažai bedarbių, vienas kaltinamųjų Genrikas Lisovskis, penktadienį išklausęs nuosprendį ir riaušių prie Seimo byloje, teismui aiškino, kad iki suėmimo dirbo Rolando Pakso partijos „Tvarka ir teisingumas“ Vilniaus Šeškinės skyriuje, o prekyba narkotikais kaltinama Gitana Čiuščeva prisistatė kaip kūdikių namų auklėtoja. Dar keli teisiamieji teigė dirbantys taksi vairuotojais, vienas - nekilnojamojo turto pardavimo agentu.

Ši grupuotės nariai kaltinami šaunamaisiais ginklais ginkluoto nusikalstamo susivienijimo organizavimu, vadovavimu jam bei dalyvavimu jo veikloje, dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ir psichotropinių medžiagų kiekiu, neteisėtu disponavimu šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis, netikrų pinigų laikymu bei asmens dokumento neteisėto įgijimu ir laikymu.

Teismas planuoja šią bylą išnagrinėti iki gruodžio mėnesio.

Pranešimai apie įtarimus dėl nusikalstamo susivienijimo organizavimo, vadovavimo bei dalyvavimo jo veikloje buvo įteikti daugiau kaip 60 asmenų. Dalis jų už grotų atsidūrė 2009-ųjų gruodį, kiti – praėjusių metų vasarį.

Kaip yra pranešusi prokuratūra, grupuotės nariai kaltinami, kad dalyvaudami nusikalstamo susivienijimo veikloje, išplatino ne mažiau kaip 63 kg amfetamino ir metamfetamino, apie 10 kg kanapių ir jų dalių, apie kilogramą kokaino, maždaug 400 g heroino ir per 13 tūkst. psichotropinio poveikio tablečių.

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai sostinėje aptiko patalpas, kuriose veikė šio nusikalstamo susivienijimo laboratorija – čia buvo gaminamas amfetaminas.

Per kratas buvo rasta 15 įvairių kalibrų ir kategorijų šaunamųjų ginklų, priklausiusių nusikalstamo susivienijimo nariams, taip pat apie 120 šovinių.

Kadangi įtariamųjų labai daug, prokuratūra siekdama palengvinti darbą teismui, ją išskyrė į dvi dalis. Antroji jau taip pat perduota teismui nagrinėti. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

X

X portretas
Va cia tai gauja !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių