Quantcast

Su kontrabandiniais rūkalais įkliuvo sutuoktiniai iš Kauno

Pasienyje su Rusija Viešvilės užkardos pasieniečiams su rūkalų kroviniais įkliuvo dviem automobiliais vykę sutuoktiniai iš Kauno.

Antradienį popiet VSAT Pagėgių rinktinės Viešvilės užkardos pasieniečiai, operatyvininkai bei Imuniteto poskyrio pareigūnai, į pagalbą pasitelkę Pagėgių policininkus, ties Jurbarko rajono kaimu patikrinti sustabdė automobilį „Audi A6“. Jį vairavo 26 metų kaunietis.

Mašinos salone ir bagažinėje pareigūnai aptiko 11 dėžių cigarečių „Jing Ling“. Rūkalų dėžės buvo apvyniotos juoda polietileno plėvele bei lipnia juosta. Visi 5 tūkstančiai 500 pakelių rūkalų buvo paženklinti rusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Tuo pačiu metu kitas pasieniečių ir policininkų ekipažas už maždaug 500 metrų nuo pirmosios mašinos sustabdymo vietos, stovėjimo aikštelėje, sulaikė automobilį "Peugeot 307" 

Paaiškėjo, kad jį vairavo 28 metų Kauno gyventoja, prieš tai sulaikyto vairuotojo sutuoktinė. Jos mašinoje pasieniečiai ir policininkai rado dar 7 tūkstančius pakelių tokios pačios rūšies cigarečių.

Vyrui, kurio gabenamo mažesnio krovinio preliminari vertė nesiekė 250 minimalių gyvenimo lygių (MGL), pradėta administracinė teisena dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo.

Moteriai, kurios gabentų cigarečių vertė viršijo Baudžiamajame kodekse numatytą 250 MGL sumą, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Po apklausų abu sutuoktiniai paleisti. Jų automobiliai ir cigaretės laikinai saugomi Viešvilės užkardoje.


Šiame straipsnyje: cigarečių kontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių