Quantcast

Šiauliuose sučiupti du vagys iš butų

Trečiadienį apie 10.30 val. Šiaulių apskrities VPK budėtojui paskambino sunerimęs Palangos gatvės gyventojas ir pranešė, kad nepažįstami du vyrai krapštinėjasi prie kaimyno namo durų spynos. Šiaulietis spėjo, kad tai vagys, kurie kėsinasi patekti į svetimus namus.

Atskubėję patruliai, įtartinų asmenų prie laukujų durų jau neberado. Jie buvo jau viduje. Išgirdę beldimą į duris, ilgapirščiai dar norėjo užremti duris, kad niekas nepatektų į vidų, tačiau policijos pareigūnų buvo suguldyti ant grindų. Sulaikytųjų kišenėse rasti jų pasisavinti daiktai: juvelyriniai dirbiniai, du buteliukai kvepalų, automobilio „Mercedes Benz C180“ užvedimo rakteliai bei registracijos liudijimas ir automagnetolos valdymo skydelis.

Namo šeimininkei padaryta turtinė žala būtų siekusi 1300 litų. Sulaikytieji uždaryti į areštinę. Tai policijos pareigūnams gerai pažįstami vagiliautojai 34 metų A.Č. ir 39 metų H.V. Pastarasis - profesionalus vagis iš butų. Jis yra teistas jau aštuonis kartus ir beveik visus kartus už vagystes iš gyvenamųjų patalpų. H.V. yra teistas ir už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis - 2003 metų liepą jis buvo sulaikytas, nešinas puskilogramiu smulkintų aguonų galvučių.

Po paskutinio bausmės atlikimo H.V. į Šiaulius grįžo praėjusių metų rugpjūčio pabaigoje. Ir pareigūnai tą pajuto, nes prasidėjo vagystės iš gyvenamųjų patalpų, sulaužant užraktų šerdeles. Šių metų kovo 10 d. H.V. pareigūnams įkliuvo po vagystės iš Žalgirio gatvėje esančio buto. Šiuo metu teisme jau nagrinėjama ši byla. Kadangi jam teismas buvo paskyręs kardomąją priemonę, nesusijusią su laisvės atėmimu, vyras laisve naudojosi naujoms vagystėms daryti. Po pastarosios vagystės teismas sankcionavo jo ir jo bendrininko suėmimą trims mėnesiams.

A.Č. yra teistas taip pat 8 kartus, ir taip pat daugiausiai už vagystes. Šis vyras vogdavo iš visur: iš parduotuvių, automobilių, statybos objektų, degalinių...Pora kartų pareigūnams yra įkliuvęs ir su narkotinėmis medžiagomis. Pirmąkart jis įkliuvo 2002 metų vasario 21 d. Tądien neturėdamas teisės vairuoti, neblaivus jis sėdo už automobilio „Honda Civic“ vairo. Vytauto gatvėje A.Č. nesuvaldė transporto priemonės ir trenkėsi į priekyje važiavusį automobilį, o po to dar į medį.

Dėl galvos traumos vyras atsidūrė ligoninėje. Čia jį apžiūrėdami medikai rado plastikinį maišelį su heroinu. Paskui su kvaišalais A.Č. įkliuvo įkalinimo vietoje, atlikdamas bausmę už vagystę. Iš įkalinimo vietos po bausmės atlikimo už paskutinį nusikaltimą jis grįžo šių metų sausį, o kovo mėnesį jo atžvilgiu vėl pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis.


Šiame straipsnyje: vagystė iš buto

NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
tokiems reikia nukirst pirstus,kad sutrumpetu,tada jau nebevoks
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių