Quantcast

Šešiametė apsinuodijo alkoholiu, jos būklė sunki

Ketvirtadienį į Panevėžio ligoninę sunkios būklės atvežta šešerių metų alkoholiu apsinuodijusi mergaitė iš Panevėžio rajono, Smilgių seniūnijos. 

Ji buvo paguldyta į reanimacijos skyrių. Vakar jos gyvybei pavojus nebegrėsė.

Tvirtino, kad išgėrė vaistų

Kad vaikas apsinuodijęs svaigalais, paaiškėjo tik atlikus tyrimus. Mergaitę į ligoninę atlydėjusi jos motina  medikams teigė, kad dukra išgėrė namuose rastų vaistų.
Vakar vaiko tėvai tebesilaikė savo versijos. Socialiniams darbuotojams jie  tvirtino, kad dukra apsinuodijo medikamentais.

Aiškinasi aplinkybes

Šeima  įtraukta į socialinės rizikos šeimų sąrašą. Joje auga devyni vaikai. Tėvai nėra susituokę, nors visi vaikai turi tėvo pavardę.Daugiavaikiai tėvai, nors ir nevengia taurelės, gyvena ūkiškai, turi daržą, laiko gyvulių. 

Socialiniai darbuotojai vakar aiškinosi, kokiomis aplinkybėmis apsinuodijo viena iš jų dukrų.
Tėvas teisinosi tą dieną nebuvęs namuose, padėjęs kaimynams kasti bulves. Vaikus prižiūrėjo motina. Vyresnieji vaikai socialinius darbuotojus patikino, kad tą dieną mama buvo blaivi.

Paragauja iš smalsumo

Panevėžio ligoninės medikai sako, kad  retas atvejis, jog tėvai ar kiti suaugusieji specialiai girdytų mažamečius vaikus alkoholiu. Dažniausiai jie patys pasiima alkoholio ir paragauja. Mažiausieji – iš smalsumo, didesnieji – dėl įdomumo.

Pavasarį į ligoninę buvo atvežti du 11 ir 10 metų alkoholiu apsinuodiję berniukai iš Panevėžio rajono. Vieną iš jų globoja močiutė. Ji išleido anūką pasisvečiuoti pas motiną. Pas ją vaikas rado alkoholio, pasivaišino juo pats ir pavaišino savo draugą.

Medikai įspėja tėvus alkoholį, medikamentus laikyti vaikams neprieinamose vietose.


Šiame straipsnyje: alkoholisnepilnametė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių