Quantcast

Ruso vairuotojo ir šilutiškio sandėrį dėl kuro nutraukė pasieniečiai

Įsigyti pigesnio dyzelino šilutiškis planavo iš ruso vilkiko vairuotojo. Užsienietį jis pasikvietė į savo motinos sodybą Šilutės rajone, kur bepumpuojant dyzeliną šį sandėrį nutraukė pasirodę pasieniečiai.

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos  (VSAT)  Pagėgių rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai, turėdami informacijos apie nelegalią prekybą dyzelinu, patikrino Šilutės rajono Žemaitkiemio kaime esančią sodybą.

VSAT pareigūnai joje išvydo du  besidarbuojančius vyrus. Kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo vilkiko „DAF“ rusiškais numeriais vairuotojas 32-ejų Rusijos pilietis ir 49-erių  šilutiškis. Pastarojo motinai priklauso ši sodyba. Joje abu vyrai iš čia atvažiavusio ruso vilkiko pumpavo dyzeliną. Išvydę pasieniečius jie labai sutriko.

Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnams šilutiškis paaiškino, kad iš Rusijos atgabentą dyzeliną nelegaliai norėjo įsigyti asmeniniam naudojimui. Iš viso pasieniečiai sodyboje aptiko 650 litrų dyzelino. Šilutiškį ir rusą vairuotoją VSAT pareigūnai sulaikė ir kartu su vilkiku pristatė į Vileikių užkardą aplinkybių išsiaiškinimui. Čia atgabentas ir kontrabandinis dyzelinas.




Dėl akcizais apmokestinamų prekių laikymo, gabenimo, naudojimo ar realizavimo pažeidžiant nustatytą tvarką VSAT Pagėgių rinktinėje pradėta administracinės bylos teisena.

Po apklausos sulaikytieji buvo paleisti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hmm

hmm portretas
man atrodo kad rusas nepardavinejo saliarkos, o jis norejo ja ispilt ir uztaisyti prakiurusi baka, paskui butu susipyles ja atgal. kol taisys kuro baka tai laikinai reikia kazkur perpilt kura, va zmogelis ir paskolino talpa.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių