Quantcast

Iš prostitucijos pralobusi vilniečių porelė kalės 4 metus

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį dėl pelnymosi iš kito asmens prostitucijos nuteisė sutuoktinius Jolantą Gedminienę ir Steponą Gedminą.

Kartu su jais dėl šių nusikaltimų trejiems metams bei trims mėnesiams nuteista ir 35 metų Jolanta P.

51 metų J.Gedminienė už pelnymąsi iš dešimties pilnamečių ir vienos nepilnametės prostitucijos kalės ketverius metus ir tris mėnesius.

Jos sutuoktinis 54 metų S.Gedminas už tokį nusikaltimą nuteistas kalėti taip pat ketverius metus ir tris mėnesius.

Dėl kai kurių bylos epizodų kaltinamieji buvo išteisinti. Pora kalta prisipažino iš dalies.

Baudžiamosios bylos duomenimis, pora iš prostitucijos pelnėsi nuo 2002 metų iki 2007 metų. S.Gedminas teigė, kad 2005 metais išvažiavo į kaimą ir nuo tada neturėjo reikalų su seksualinių paslaugų verslu.

Tyrėjai nustatė, kad merginos buvo apgyvendinamos J.Gedminienės išnuomotose butuose Šeškinės, Karoliniškių, Viršuliškių ir kituose sostinės rajonuose. Moteris rasdavo klientų, užsakydavo skelbimus, priimdavo užsakymus, nurodydavo adresus, kur bus teikiamos seksualinės paslaugos. Iš prostitučių gautų pinigų ji sau pasilikdavo maždaug pusę sumos. Prostitutėms klientai už valandą paslaugų mokėjo apie 100 litų.

S.Gedminas pareigūnams pasakojo, kad dirbo taksi vairuotoju, matė kaip vyksta prostitucijos verslas, o jam trūko pinigų, todėl po truputį pats įsitraukė į prostitucijos verslą.

Kartu su pora nuteista Jolanta P. kalta neprisipažino - ji teigė, kad pati dirbo prostitute, yra dirbusi ir užsienyje.

Jolanta P. teigė, kad dirbo tomis pačiomis kainomis kaip ir kitos merginos, mokėjo už butą, paslaugas ir reklamą. Vilniuje iš vertimosi prostitucija kas mėnesį uždirbdavo iki 1,5 tūkst. litų. Moters teigimu, užsienyje už tokias pačias paslaugas per mėnesį ji uždirbdavo 10-15 tūkst. litų.

Teismas nusprendė, kad nuteistųjų kaltė įrodyta jų pačių, liudytojų parodymais, kita bylos medžiaga. Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Gedminams dėl dalyvavimo prostitucijos versle jau teko stoti prieš teismą - pernai kovo mėnesį Vilniaus miesto apylinkės teismas dėl pelnymosi iš merginų prostitucijos skyrė 20 MGL baudas - po 2,6 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vanga

vanga portretas
Sekmes versle, nes baudos juokingos!

Kaip

 Kaip portretas
juos pavadinti?

ppp

ppp portretas
Baisiausia yra tai kad prie prostitucijos pardavinejimo prisideda ir moterys..Kokios jos gali buti motinos kai sitokiu verslu uzsiima.Tokias tik sodinti.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių