Quantcast

Prokurorai nepradės tyrimo dėl D.Kedžio šalininko skundo

Vilnietis Vitalijus Keršis gavo atsakymą iš Generalinės prokuratūros. Jo prašymas atmestas, ikiteisminis tyrimas dėl jo išdėstytų aplinkybių nebus pradėtas. Toks atsakymas V.Keršio nenustebino, nustebino prokurorų argumentai.

Spalio 1-ąją vienas iš aktyviausių Drąsiaus Kedžio dukrelės gynėjų Generalinei prokuratūrai išsiuntė prašymą, kuriame prašė atsakyti į aštuonis jam rūpimus klausimus ir pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimų pažeidimų.

V.Keršis norėjo, kad būtų tiriama, kas buvusią Drąsiaus Kedžio sugyventinę Laimutę Stankūnaitę galėjo supažindinti su pedofilijos bylos medžiaga, nors ji šioje byloje yra tik liudytoja ir susipažinti su byla negali, taip pat kodėl visuomenei melavo laikinai generalinio prokuroro pareigas ėjęs Raimondas Petrauskas, pareiškęs, kad balandžio 17 d. ant šalia D.Kedžio kūno rasto pistoleto aptikta jo DNR pėdsakų.

Šiame savo prašyme V.Keršis, daugiau būnantis Klonio gatvėje ir į namus Vilniuje grįžtantis tik darbo reikalais, nurodė tik savo elektronio pašto adresą. Netrukus jis sulaukė Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiojo prokuroro Algimanto Kliunkos atsakymo. Jame rašoma, kad atsisakoma pradėti tyrimą, nes asmuo nenurodė savo gyvenamosios vietos adreso.

Spalio 14 d. V.Keršis savo prašymą pakartojo, tik šįkart jau su adresu. Atsakymas buvo toks pats, tik pasirašytas jau kito prokuroro – dvigubos žmogžudystės Kaune bylą narpliojančio Redo Savicko.

"Pareiškimo teiginiai yra vertinti kaip deklaratyvaus pobūdžio klausimai apie viešojoje erdvėje platinamą tam tikro asmens ar asmenų subjektyvią nuomonę, pareiškime nėra nurodomi kokie nors faktiniai duomenys apie konkrečias nusikalstamas veikas ar asmenis, padariusius nusikalstamas veikas“, - rašo R.Savickas ir nutarime atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą pabrėžia, kad V.Keršis nenurodė savo gyvenamosios vietos adreso, tik elektroninį paštą, todėl šio nutarimo nuorašo išsiųsti pareiškėjui negalima.

„Jie ką, galvoja, kad aš visiškas kvailys. Išsiunčia nutarimo nuorošą mano nurodytu adresu, bet toliau aiškina, kad aš jokio adreso nenurodžiau“, - prokurorų atsakymu stebisi V.Keršis.

Vilnietis ir toliau žada nepasiduoti, šįkart jis planuoja rašyti kelis atskirus prašymus. „Kad prokurorams būtų aiškiau“, - paaiškina jis.

Vienas prašymas turėtų būti dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo asmens leidusio L.Stankūnaitei susipažinti su pedofilijos byla, kurioje įtarimai pareikšti vieninteliam Andriui Ūsui, atžvilgiu. „Šį kartą būtinai įvardinsiu, kad tai pedofilijos byla, nes iš ankstesnių mano skundų prokurorai nesuprato apie kokią bylą kalbama“,- ironizavo V.Keršis.

Antrasis skundas turėtų būti dėl R.Petrausko viešų pasisakymų, mat prokuratūros atsakymas, kad Generalinė prokuratūra viešai paneigė, jog ant šalia D.Kedžio rasto ginklo jo DNR pėdsakų nerado, vilniečio netenkina. „Jie man atsakė, kad prokuratūra viešai paneigė apie ant ginklo rastus D.Kedžio DNR pėdsakus, tačiau aš norėčiau, kad būtų ištirta, kas R.Petrauską suklaidino, kodėl jis melavo visuomenei, gal buvo kažkieno verčiamas?“, - portalui 1diena.lt kalbėjo V.Keršis.

D.Kedžio šalininkas taip pat nori išgirsti atsakymą, ar buvo atliktas tarnybinis patikrinimas, paaiškėjus, kad žmogus, laikinai vadovaujantis prokuratūrai, visuomenei skleidžia dezinformaciją bei, kodėl šiam prokurorui neskirta tarnybinė nuobauda dėl prokuroro vardo pažeminimo.

V.Keršis teigia norintis sužinoti, ar bus pradėtas tarnybinis patikrinimas dėl, kaip teismas nustatė, neteisėto Kauno apygardos vyriausiojo prokuroro Kęstučio Betingio atleidimo iš darbo ir, ar bus nubaustas tai padaręs asmuo – tas pats R.Petrauskas.

„Visi labai uoliai puola tikrinti L.Stankūnaitės skundus, tad tegul tikrina ir maniškius“, - pasiduoti neplanuoja V.Keršis.


Šiame straipsnyje: KedysKeršisVitalijus Keršis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių