Quantcast

Prokurorai: M. Balčiūnas byloje yra vienas iš 14 įtariamųjų

Baudžiamojoje byloje, kurioje buvo sulaikytas ir nuo pareigų nušalintas Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas, šiuo metu jau yra 14 įtariamųjų.

Bylos tyrimą kontroliuojanti Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorė Aurelija Gališanskytė sakė, kad tarp įtariamųjų - ir penki Panevėžio miesto savivaldybės tarnautojai, jiems pareikšti įtarimai padarius nusikaltimus organizuotoje grupėje, jie nėra nušalinti nuo pareigų.

Nuo pareigų šiuo metu nėra nušalintas ir Panevėžio mero patarėjas Darius Simėnas, kuris buvo sulaikytas tyrimo pradžioje.

„Pirminius veiksmus atlikome, nebemato pagrindo, kad trukdys tyrimui, todėl sugrįžo dirbti“, - sakė prokurorė.

Kiti įtariamieji yra susiję su bendrovėmis, nes prokuratūra tiria veiksmus ne tik dėl viešbučio „Romantic“ rekonstrukcijai skirtų lėšų iš savivaldybės, bet ir iš Lietuvos verslo paramos agentūros skirto finansavimo bendrovei „Via Unica“.

„Taip pat tiriamas faktas, ar teisėtai buvo gauta parama, ir ar teisėtai ji buvo panaudota“, - sakė A.Gališanskytė.

Pasak jos, taip pat bus skiriamas ūkinės-finansinės veiklos tyrimas, ir specialistai padės atsakyti į rūpimus klausimus.

M.Balčiūnas iki balandžio 18 dienos teismo sprendimu nušalintas nuo pareigų Lietuvos krepšinio federacijoje.

Panevėžio apygardos teismas sausio 17 dieną nusprendė paleisti į laisvę M.Balčiūną, kurį žemesnės instancijos teismas buvo nusprendęs suimti 20 dienų. M.Balčiūnas areštinėje praleido dešimt parų. Jam pateikti įtarimai dėl sukčiavimo, piktnaudžiavimo, dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu bei kyšininkavimo.

Vienuolika parų už grotų praleidęs Panevėžio mero patarėjas D.Simėnas taip pat buvo paleistas į laisvę.

Panevėžio prokurorai kartu su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnais atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba, sukčiavimo ir dokumentų suklastojimo aiškinantis savivaldybės lėšų panaudojimo viešbučio „Romantic“ rekonstrukcijai teisėtumą.

Įtariama, kad prieš 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatą galėjo būti parengtas planas, kaip neteisėtai už Panevėžio miesto savivaldybės lėšas rekonstruoti uždarosios akcinės bendrovės „Via Unica“ viešbutį „Romantic“. M.Balčiūnas neigia kaltę ir žada bendradarbiauti su teisėsauga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PALEIS

PALEIS portretas
IR IŠTEISINS,NES KO NEPADARO PINIGAI,PADARO BAISIAI DIDELI PINIGAI.LIETUVOS TEISĖSAUGOS PRAKTIKA.

LT teisingumas

LT teisingumas portretas
Uz kysio- televizoriaus-,kainuojancio 3 litus,Balciuna nuteisti kalejimu,o buratina,gavusi 220 mil. nera pagrindo sulaikyti
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių