Quantcast

Prieš D.Kedžio gimtadienį, patikrinimas N.Venckienės namuose

Drąsiaus Kedžio atimiesiems besiruošiant šeštadienį įvyksiančiam mitingui, penktadienį vyro sesuo Neringa Venckienė savo namuose sulaukė eilinių tikrintojų.

Socialinė darbuotoja iš Vaiko teisių tarnybos Venckų namuose apsilankė tikrindama D.Kedžio buvusios sugyventinės Laimutės Stankūnaitės skundus, kuriais paskutiniu metu ji yra apipylusi visas įmanomas institucijas. „Aš esu rami, o ir vaiko teisės puikiai žino, kad mergaitė čia saugi ir prižiūrima. Aš suprantu tas moteris, žinau, kad toks jų darbas, tačiau tarnybos vadovė vieną kartą galėtų L.Stankūnaitei atsakyti, jog jos skundai daugiau nebus tiriami, nes nei vienas jų iki šiol nepasitvirtino“, - portalui 1diena.lt sakė D.Kedžio dukters globėja.

Panašus patikrinimas Venckų namuose vyko ir prieš savaitę. Namus patikrinusios Vaiko teisių skyriaus darbuotojos prie ko prisikabinti nerado.

Penktadienį N.Venckienė laukia ir Kriminalinės policijos biuro pareigūnų, kurie atvyks pasikalbėti su ja dėl mergaitės apsaugos. Vilniaus apygardos administracinis teismas nustatė, kad apsauga D.Kedžio dukrai buvo panaikinta nepagrįstai.

Nei Policijos departamentas, nei Generalinė prokuratūra šios teismo nutarties neapskundė, tačiau teismo sprendimas  iki šiol nevykdomas. Kriminalinės policijos biuras pageidauja, kad N.Venckienė apsaugos darbuotojus įsileistų į namą, o ši kategoriškai tam prieštarauja, nes yra įsitikinusi, kad mergaitę galima saugoti ir būnant lauke.

„Šį klausimą jau išsiaiškinome ir teisme. Teismas nustatė, kad aš teisi, todėl nenusileisiu. Man nereikia namie pasalos“, - teigia N.Venckienė.

Po D.Kedžio mirties panaikinus apsaugą jo dukrai, šešiametę saugo tik Klonio gatvėje nuo gegužės vidurio budintys žmonės ir patys šeimos nariai.

Šį rudenį D.Kedžio dukra ne tik pradėjo lankyti parengiamąją klasę, bet ir menų mokyklą, kurioje mokysis piešti, groti ir dainuoti. „Nepaliksime jos vienos nei minutei, patys lydėsime į mokyklą, patys lauksime kol pamokėlės joje baigsis“, - pasakojo N.Venckienė.

Nepalikti mergaitės be apsaugos, net ir atšalus orams nežada ir Klonio gatvės budėtojai. Nors paskutiniu metu jų sumažėjo ir dalis žmonių atvyksta tik tada, kai reikia kur nors lydėti mergaitę, žmonės yra nusiteikę ryžtingai, jie iš Klonio gatvės nežada trauktis net žiemą. „Jau esame sugalvoję“, - paklausti, ką darys, kai oras atšals dar labiau, portalui 1diena.lt sakė ne vieną mėnesį tieisog gatvėje gyvenantys budėtojai.

Beje paskutinėmis dienomis jie pastebi ypač didelį dėmesį sau. Klonio gatve nuolat pravažiuoja įtartini automobiliai tamsintais stiklais, vieną naktį ten sėdinčius žmones kažkas bandė iš tolo fotografuoti, bet šie išvydę fotoaparato blykstes į tą pusę nukreipė žibintuvėlius ir „fotografas“ dingo. Žmonės mano, kad juos kažkas seka ir, galbūt, net bando įbauginti prieš rudenį įvyksiančius teismus bei šeštadienį Kaune, Vienybės aikštėje rengiamą didžiulį mitingą, skirtą D.Kedžio atminimui pagerbti. Rugsėjo 4 d. vyras būtų šventęs 38-ąjį gimtadienį.

12 val. prasidėsiančiame mitinge laukiama nemažai žmonių, tarp jų ir politikų. Mitinge turėtų nuskambėti ir specialiai D.Kedžiui sukurta daina. Mitingą organizuoja visuomeninis judėjimas „Drąsiaus kelias“, kurio nariais yra ne tik dauguma D.Kedžio artimųjų, bet ir paprasti Lietuvos žmonės, pasipiktinę teisėsaugos neveiksnumu, siekiantys pratęsti D.Kedžio pradėtą kovą bei apginti jo dukrelę.


Šiame straipsnyje: KedysKedytėVenckienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių