Quantcast

Poilsį užsienyje N.Venckienė iškeitė į Lietuvos pajūrį

Negavusi teismų sutikimo Drąsiaus Kedžio dukrą išsivežti atostogauti į užsienį, mergaitės globėja Neringa Venckienė nusprendė pailsėti Juodkrantėje, kur šeima turi butą.

Čia ji atostogauja su savo sūnumi ir D.Kedžio dukrele bei pussesere Sonata Žukauskiene ir jos vaikais. „Atostogauti užsienyje nepavyko, pailsėsime čia. Juk mergaitei reikia pakeisti aplinką“, - portalui 1diena.lt sakė N.Venckienė.

Penktadienį ją besiilsiančią Juodkrantėje pasiekė ir atsakymas iš Kėdainių rajono apylinkės teismo. Šio teismo D.Kedžio sesuo prašė pakeisti mergaitės pasimatymų su motina Laimute Stankūnaite grafiką ir dvi dienas, ateinantį pirmadienį bei ketvirtadienį, leisti nevežti šešiametės į susitikimus su motina.

Šiuos praleistus susitikimus, buvo prašoma kompensuoti po atostogų ir motinos bei dukters pasimatymus surengti ne du kartus per savaitę, kaip yra nurodyta teismo nutartyje, o per savaitę keturis, arba dvi savaites po tris.

Teismas šį prašymą atmetė, motyvuodamas tuo, kad mergaitės saugumas gali būti neužtikrintas. „Turėsime grįžti namo, kad pirmadienį mergaitė vėl galėtų pasimatyti su L.Stankūnaite, o po to, jei bus geras oras, vėl grįšime į Juodkrantę“, - kalbėjo D.Kedžio dukters globėja.

Teismų paaiškinimas, kad išvykus atostogauti, mergaitei gali grėsti pavojus, N.Venckienei nėra suprantamas. Mergaitei valstybės skirta apsauga panaikinta po jos tėvo mirties balandžio mėnesį, po Andriaus Ūso žūties ją vėl buvo nuspręsta atnaujinti, tačiau moteriai atsisakius įsileisti Kriminalinės policijos biuro darbuotojus į savo namus ir pareiškus, kad jie gali saugoti būdami kieme, apsauga taip ir nepasirodė.

Praėjus kelioms dienoms po A.Ūso mirties, prie Venckų ir Kedžių namų porą dienų pasisukiojo Garliavos policijos nuovados pareigūnai, tačiau netrukus dingo ir jie. Mergaitę saugoti liko tik Klonio gatvėje budintys žmonės.

„Tiesą pasakius, nesuprantu, kodėl abejojama dėl mergaitės saugumo, jei ją jau du mėnesius saugau tik aš viena“, - stebisi N.Venckienė.

D.Kedžio sesers teigimu, nei vienas iš Klonio gatvėje budinčių žmonių kartu su jais atostogauti nevyko, o Juodkrantėje sutikti žmonės, jei ir atpažįsta ją ir mergaitę, jų nepuola - nepradeda nei girti, nei smerkti.

Į Juodkrantę N.Venckienė su vaikais išvyko ketvirtadienį, tačiau Klonio gatvė tą vakarą kaip niekada buvo aktyvi – susirinkę žmonės svarstė, kam buvo naudinga išniekinti vienintelio pedofilijos bylos įtariamojo A.Ūso kapą.

N.Venckienė D.Kedžio dukrą anksčiau buvo planavusi išsivežti atostogoms į užsienį. Tada Panevėžio apygardos teismo prašyta leisti neatvežti jos į keturis susitikimus su motina, tačiau prašymas buvo atmestas.

Derybos dėl dukrelės atostogų vyko ir su jos biologine motina, bet ši nesutiko išleisti mergaitės, motyvuodama, jog bus pažeisti vaiko interesai.     


Šiame straipsnyje: KedysVenckienėKedytė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių