Quantcast

Po metalo gaminiais – kontrabandinės cigaretės

Rusiškų kontrabandinių cigarečių „tranzitas“ per Lietuvą į Vakarų Europą nesilpnėja. Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai ties buvusiu Kalvarijos kelio postu sulaikė stambią cigarečių kontrabandą. Daugiau nei 130 tūkst. litų vertės nelegalūs rūkalai slėpti už į Vokietiją vežtų metalo gaminių. 

Turėdami informacijos, kad gali būti vežami nelegalūs rūkalai, muitinės kriminalistai praėjusį penktadienį kelyje Kaunas-Marijampolė-Suvalkai, apie 1 val. nakties, ties buvusiu Kalvarijos kelio postu, sustabdė krovininį vilkiką „Man“. 

Automašiną vairavęs kaunietis A.N. muitininkams aiškino į Vokietiją vežantis metalo gaminių krovinį, tačiau pareigūnai nusprendė detaliai patikrinti vilkiką.

Tai padaryti nebuvo lengva - vežamais metalo gaminiais (stelažais) buvo užkrautas kone visa vilkiko puspriekabė ir tik jos priekinėje dalyje buvo rastos kartoninėse dėžėse supakuotos rusiškos kontrabandinės cigaretės.

Iš viso į Vakarų Europą bandyta slapta išvežti 28 tūkst. 160 pakelių nelegalių rusiškų cigarečių „Jin Ling“, kurių vertė - 134 tūkst. litų. 

„Man“ vairuotojas buvo sulaikytas dviem paroms, vėliau - paleistas. MKT Marijampolės skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas.


Šiame straipsnyje: cigarečių kontrabandamuitinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių