Quantcast

Po L.Stankūnaitės skundų - patikrinimai N.Venckienės namuose

Antradienį Neringos Venckienės namuose lankėsi Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojos, kurios tikrino Drąsiaus Kedžio dukters gyvenimo sąlygas.

„Ką tik išlydėjome, tikrino, kaip mergaitė gyvena, kokios jai čia sudarytos sąlygos“, - portalui 1diena.lt antradienio pavakarę sakė mergaitės globėja.

Venckų namų patikrinimas prasidėjo po į įvairias institucijas pasipylusių Laimutės Stankūnaitės skundų, kuriuose ji teigia, jog N.Venckienė tinkamai nesirūpina jos dukters globa, nevykdo Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimo ir leidžia fotografuoti bei filmuoti jos dukrą.

„Pamatė per LNK „Žinias“, kad mergaitė nufilmuota iš tolo, parašė skundą, pamatė jos nuotraukas jūsų portale – vėl skundas, nors nei nufilmuotoje medžiagoje, nei nuotraukose mergaitės veido ir nesimato. Ji kasdien parašo po skundą, o kartais net po du“, - teigė N.Venckienė.

Kėdainių rajono apylinkės teismas tikrai yra uždraudęs viešinti mergaitę žiniasklaidoje, tačiau šis draudimas apsiriboja jos veido paviešinimu – fotografuoti ir filmuoti ją iš toli arba rodyti nutraukas, kuriose nesimato jos veido, nėra draudžiama.

Sutapimas ar ne, tačiau su L.Stankūnaitės skundų gausa sutapo Vaiko teisių apsaugos kontrolierės Editos Žiobienės vizitu į prokuratūrą.

Trečiadienį Generalinėje prokuratūroje ji susitiks su generaliniu prokuroru Dariumi Valiu ir generalinio prokuroro pavaduotoju Tomu Staniuliu.

Pasak E.Žiobienės atstovės spaudai Olgos Malaškevičienės, prokurorai ir Vaiko teisių apsaugos kontrolierė aptars bylų, kuriose nukentėję yra nepilnamečiai asmenys klausimus, kvaliifikuotų psichologų dalyvavimą  jose bei bendradarbiavimo perpsektyvas. Ar šiame susitikime bus kalbama ir apie D.Kedžio dukters bylą, O.Malaškevičienė sakė nežinanti, tačiau neatmetė galimybės, jog bus aptarta ir ji.

„Susitikimas vyks abiejų pusių sutarimu. Yra Vyriausybės pavedimas išspręsti šiuos klausimus ir tai privaloma padaryti. Šis E.Žiobienės susitikimas su prokurorais jau nebe pirmas, ji buvo susitikusi su tuomet laikinai generalinio prokuroro pareigas ėjusiu Raimondu Petrausku ir jau nagrinėjo Vyriasybės iškeltus klausimus. Gali būti, kad susitikime bus kalbama ir apie D.Kedžio dukters bylą, nes ji yra susijusi su aptariamais klausimais“, - portalui 1diena.lt kalbėjo E.Žiobienės atstovė spaudai.

E.Žiobienę prie prokuratūros žada pasitikti į "Drąsiaus kelio" judėjimą susibūrę D.Kedžio šalininkai renkantys parašus, kad Vaiko teisių apsaugos kontrolierė būtų atstatydinta.

Jų teigimu, E.Žiobienė akivaizdžiai palaiko L.Stankūnaitės pusę ir visai nesidomi pedofilijos byloje surinktais faktais, kad buvusi D.Kedžio sugyventinė pati galėjo pardavinėti dukrą pedofilams. Labiausiai žmones supykdė vienoje televizijos laidoje Vaiko teisių apsaugos kontrolierės pasakyta frazė, kad blogiausia motina vaikui yra geriau, nei geriausia globėja. 


Šiame straipsnyje: KedysKedytėVenckienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių