Quantcast

Po knygos priedanga renkami partijos „Drąsos kelias“ nariai

„Pakišo man tą lapą ir pasirašiau, ką man dabar daryti?“, - tokio Alytaus rajono, Santaikos gyvenvietės gyventojos skambučio, po Neringos Venckienės knygos pristatymo „Drąsiaus viltis - išgelbėti mergaitę“ sulaukė portalas 1diena.lt.

Beveik 80 metų moteris į šeštadienį Santaikoje vykusį N.Venckienės knygos pristatymą teigė nuėjusi genama tik smalsumo - pamatyti iš arti tuos žmones, kuriuos iki šiol matė tik televizijos ekrane.

Nors šis susitikimas buvo pristatomas, kaip N.Venckienės knygos pristatymas, senolė teigia, kad susitikime apie pačią knygą buvo kalbėta mažiausiai. Daugiausia laiko skirta būsimos partijos „Drąsos kelias“ kūrimui ir būsimų jos narių rinkimui.

„Mums kalbėjo, kad mes gyvensime geriau, kad viskas bus beveik nemokamai, kad gyvensime gerai mes, o ne tie, kurie dabar sėdi valdžioje. Kažkaip ir apsuko galvą, ypač kai tokius gražius žodžius girdi iš su N.Venckiene kartu dalyvavusio kunigo lūpų“, - portalui 1diena.lt pasakojo pensininkė.

„Pasirašiau aš, pasirašėme kiti“, - kalbėjo ji. Tik sekmadienio rytą senutė sako supratusi, jog padėdama savo parašą, ji įsipareigojo būti būsimos partijos nare. Ir šis įsipareigojimas jai visai nepatikęs. „Kiek jau man čia gyventi liko, visai nedaug, o čia, staiga, kažkokia partijos narė. Ką man dabar daryti? Aš tikrai nevažiuosiu į jokį partijos susirinkimą. Sakoma, kad ten ten mokesčius kažkokius reikia mokėti? Iš ko? Neturiu aš tų pinigų“, - guodėsi pensininkė iš Santaikos.

Moteriai paaiškinus, jog jos parašas šiuo atveju nieko nereiškia, nes partijos  sukūrimui reikia ne 1000 parašų, o 1000 steigėjų, kurie dalyvautų steigiamąjame partijos suvažiavime, senolė nei kiek nenusiramino - esą jai buvo paaiškinta, kad ji pati gali ir nedalyvauti, tačiau privalo parašyti įgaliojimą kitam asmeniui, kuris jai atstovaus suvažiavime. „Mus drąsino, jog galime nebijoti, atvažiuos vienas žmogus iš gyvenvietės ir už visus sudalyvaus“, - kalbėjo pensininkė.

Kad šie jos žodžiai gali būti tiesa, rodo ir iš N.Venckienės knygos pristatymo Klaipėdoje nufilmuota medžiaga, kurią visi norintįs gali surasti internete. Šiame vaizdo įraše N.Venckienės teta Audronė Skučienė prisipažįsta, kad rinkti parašus būsimos partijos steigimui jiems sekasi sunkiai ir aiškina, jog tam reikia apie 1200 parašų, tačiau būsima partija teturi tik apie 700 jų. N.Venckienė priduria, jog žmonėms nebūtina vykti į partijos steigiamąjį suvažiavimą, užtenka raštu parašyti įgaliojimą kitam jame galėsiančiam dalyvauti asmeniui.

Sekmadienį tariamas N.Venckienės knygos pristatymas buvo surengtas Šiauliuose. Į jį susirinko rekordinis skaičius žmonių - apie 70-80. Tiek žmonių turbūt buvo tik Garliavoje, balandžio 17 d., kai knygos pristatymas buvo rengiamas pirmą kartą, kai nuo Kauno apygardos teismo teisėjos ir jos artimųjų dar nebuvo nusisukę daugelis juos palaikančių žmonių.

Po to knygos pristatymai arba, tiksliau, naujų partijos narių paieškos buvo surengtos Išlauže, Piliuonoje, Pakuonyje, Klaipėdoje, o dabar ir Santakoje bei Šiauliuose.

N.Venckienė visose knygos pristatymuose dažniausiai lydi tie patys asmenys - partijos kūrimo iniciatyvinės grupės nariai Raimondas Čiegis bei Irena Malinauskienė, didelių problemų su teisėsauga turinti jos teta A.Skučienė bei savos parapijos neturintis kunigas Jonas Varkala, kuris knygos pristatyme Klaipėdoje išsidavė gyvenantis su moterimi. „Turiu aš šiokią tokią žmo...gyvenu normaliai“, - uostamiesčio gyventojams prisipažino J.Varkala.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algirdas

Algirdas portretas
Ačiū Asta.Eisiu miegot šypsodamasis.Puikus bobutės laiškas.Nei viena melžėja Kliunkiui tokio neparašys.O svarbiausia,kaip greit jis tau atėjo.Man tai iš vieno miesto galo į kitą visą savaitę eina.

X

X portretas
Visišku absurdu patapo Kuznecovatės rašliava.Čia toks lyg ir masalas,kad tarpusavyje galėtų rietis ir susirašinėti tarp savęs tas pats nešvankių komentarų rašinėtojų kontingentas,kaip pereitose rašliavose?Važiuojam.......

sirse

sirse portretas
kuznecova,kaip gerai ,kad tu esi,kitaip,kam pasiskustu bobulytes.
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių