Quantcast

Pasieniečiai demaskavo narkotikų kurjerį

Lazdijų rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams įkliuvo kvaišalų kurjeris, kurio gabento krovinio vertė - 700 tūkstančių litų. Tai paaiškėjo po šią savaitę gautų ekspertų tyrimo rezultatų.

Gegužės viduryje specialios operacijos metu prie sienos su Lenkija, kelyje Seinai - Lazdijai, VSAT pareigūnai sustabdė į Lietuvą važiavusį automobilį „Dodge Grand Caravan“. Transporto priemonės ir ją vairavusio 35 metų lietuvio, nuolat gyvenančio užsienyje, dokumentai buvo nepriekaištingi. Tvarkingus asmens dokumentus pateikė ir du mašinos keleiviai - 32 metų vilnietis bei 52 metų lietuvis, taip pat nuolat gyvenantis užsienyje.

Pirminė automobilio ir trijulės asmens daiktų apžiūra jokių rezultatų nedavė, tačiau patikros metu sureagavo tarnybinis pasieniečių šuo. Keturkojo dėmesį patraukė mašinos bagažinėje gulėjęs kelioninis lagaminas. Jo viduje tebuvo asmeniniai 52 metų lietuvio daiktai.

Dresuotam šuniui nerimstant, lagaminas buvo apžiūrėtas nuodugniai. Netrukus jame aptikta kvaišalų slėptuvė, įrengta už vidaus pamušalo.

Pirminiais duomenimis, lagamine, priklausančiame 52 metų vyrui, buvo gabenamas kokainas. Trijulė buvo sulaikyta ir uždaryta į areštinę, o tyrimą perėmė VSAT Operatyvinės veiklos bei Ikiteisminio tyrimo valdybų pareigūnai. Įvairiose Lietuvos vietose buvo atlikta serija kratų.

Vilniaus miesto II-asis apylinkės teismas 32 metų vilnietį leido suimti mėnesiui, o automobilio vairuotoją ir vyrą, kuriam priklausė lagaminas - dviem mėnesiams.

Lagaminas buvo perduotas ekspertams, kurie atvėrė slėptuvę bei ištyrė jos turinį. Paaiškėjo, kad kurjeris gabeno tris su puse kilogramo sveriantį kvaišalų paketą. Įvairių ekspertizių metu nustatyta, kad gryno kokaino yra net 2 kilogramai 471 gramas.

Juodojoje rinkoje gramas kokaino gali kainuoti nuo 150 iki 200 litų, tačiau grynos kvaišalo masės tokiuose pardavinėjamuose mišiniuose tebūna vos keli ar keliolika procentų. Paprastai narkotikų pardavėjai nedidelę dalį kvaišalo maišo su kitomis medžiagomis - cukraus rūgštimis arba amfetaminais - ir parduoda kaip gryną kokainą.

Pirminiais duomenimis, pasieniečių sulaikyto krovinio vertė gali siekti maždaug 700 tūkstančių litų.

Vyksta tolesnis tyrimas.


Šiame straipsnyje: narkotikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių