Quantcast

Padegėjai pleškino mašinas

Pajūryje vakar naktį liepsnojo automobiliai. Dvi mašinos gerokai apdegė Klaipėdoje, dar vienas automobilis visiškai sudegė Juodkrantėje.

Gesintuvas negelbėjo

Apie pusę ketvirtos ryto automobilių saugojimo aikštelės, esančios Taikos prospekte 78, sargas pamatė, kaip plykstelėjo ugnis ant „Mercedes Benz" variklio dangčio. Pasak sargo, liepsnos iškart buvo labai didelės.

Naktį aikštelėje dirbęs vyras puolė pats gesinti liepsnų, tačiau gesintuvu jos įveikti nebuvo įmanoma. Į nelaimės vietą atskubėjo ugniagesiai.

Liepsna ne tik suniokojo mersedesą, bet ir persimetė ant greta stovėjusio „Dodge". Apie pusmetį aikštelėje stovėjęs iš užjūrio pargabentas automobilis vis dar buvo be valstybinių numerių.

Abiejų automobilių variklių skyriuose supleškėjo degios dalys, salonuose - prietaisų skydeliai, apmušalai, išdužo priekinių langų stiklai. Apdegė aikštelę juosianti tvora bei elektros ir internetinio ryšio laidai.

Aikštelės šeimininkas teigė patyręs apie 20 tūkst. litų nuostolį.

Mersedesas degė dukart

Įtariama, kad gaisrą sukėlė padegėjai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Aikštelės savininkas Vytautas Sadauskas pasakojo, kad mersedesas čia šeimininko atvairuotas maždaug prieš pusantro mėnesio.

Prieš trejus metus pagamintas automobilis kartą jau buvo padegtas. Prie namų laikyta mašina pirmąjį kartą nuo ugnies nukentėjo nelabai smarkiai - apdegė tik jos salonas.

Baimindamasis dėl nemažai kainuojančio automobilio savininkas paprašė aikštelės savininką, kuris yra geras jo pažįstamas, priglausti mersedesą. Žmogus nesitikėjo, kad padegėjai dar kartą pasikėsins į jo turtą.

Matė įtartinus vyrus

Greta aikštelės ant laiptelių vyrai kone kas vakarą renkasi gurkšnoti alaus.

Vakar naktį sargas taip pat matė kažkokius žmones, nueinančius nuo tos vietos. Netrukus po to čia pat už tvoros suliepsnojo mersedesas.

Apie tai, kad automobilis padegtas, aiškiai byloja ir žymės ant variklio dangčio. Ant jo greičiausiai buvo numestas butelis su degiu skysčiu.

V.Sadauskas džiaugėsi, kad naktis buvo nevėjuota ir ugnis persimetė tik ant vienos mašinos.

Šioje aikštelėje laikomi ne tik veikiantys automobiliai, bet ir pardavimui į Lietuvą atgabentos, avarijas patyrusios mašinos.

Prie baro "Dūmas" - ugnys

Vakar po pirmos valandos nakties Juodkrantėje, Žaliajame kelyje prie kavinės „Dūmas", degė automobilis „Citroen Xantia". Prieš 13 metų pagaminta mašina visiškai išdegė.

Gaisro priežastys tiriamos. Įtariama, kad ir šis automobilis buvo padegtas.

Sudegusiu citroenu važinėjo juodkrantiškės sūnus.

Tyrimą atlieka Neringos policijos pareigūnai.

Padegimas: aikštelės savininkas V.Sadauskas buvo ir naktį atskubėjęs apžiūrėti ugnies nusiaubtų automobilių. Dieną jis pastebėjo padegimo pėdsakus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių