Quantcast

N.Venckienei perduoti JAV lietuvių suaukoti pinigai

Drąsiaus Kedžio dukters globėjai Neringai Venckienei perduoti JAV Čikagos priemiestyje Lemonte gyvenančių lietuvių paaukoti pinigai. Juos perdavusi Jandra Jaškevičius sako, su N.Venckiene nuoširdžiai pasikalbėjusi.

„Labai džiaugiuosi, kad su ja susitikau, mes labai nuoširdžiai pasikalbėjome“, - portalui 1diena.lt sakė J.Jaškevičius.

Lemonte gyvenantys lietuviai buvo surengę ne vieną akciją prie Lietuvos bendruomenės centro pastato, protestuodami prieš mergaitės grąžinimą jos motinai Laimutei Stankūnaitei. Šių akcijų metu buvo renkami pinigai paremti tolimesnei Venckų ir Kedžių kovai dėl D.Kedžio dukrelės auginimo.

Nors J.Jaškevičius ir N.Venckienės susitikimas buvo organizuojamas iš anksto, prie Venckų ir Kedžių namų budintys žmonės nenorėjo JAV lietuvės praleisti į Venckų namus.

„Buvau skaičiusi, kad ten tvyro ypatinga aplinka, tačiau aš tos palaimos nepajutau. Manęs pradėjo klausinėti, ko aš ten einu, ko man ten reikia“, - kalbėjo J.Jaškevičius.

Vis dėlto, ji teigia suprantanti jos nepraleidusius žmones. „Jie saugo mergaitę nuo pašalinių asmenų ir bijo, kad tokie žmonės nepatektų. Kai sužinojo, kad manęs tikrai laukiama, buvau iškart praleista. Ir labai tuo džiaugiuosi, nes pamačiau kokia nuoširdi yra Neringa“, - pasakojo J.Jaškevičius.

Jandra N.Venckienei perdavė Lemonto lietuvių suaukotus pinigus. Sutarta, kad šie pinigai bus skirti juridiniams reikalams tvarkyti     

„Net nežinau kiek ten jų yra, gal 600-700 dolerių. Tiksliai neskaičiavau, sudėjau viską į voką ir atidaviau, net nekeičiau į litus“, - portalui 1diena.lt sakė J.Jaškevičius.

Anot Jandros, JAV gyvenantys lietuviai neabejoja, kad D.Kedžio dukra buvo tvirkinama ir toliau žada padėti Venckams bei Kedžiams jų kovoje.

Teismui nutarus, jog D.Kedžio dukra nedelsiant turi būti grąžinti L.Stankūnaitei, protesto akcijos buvo surengtos ne tik Lemonte,  bet ir Kanadoje bei daugelyje Europos Sąjungos valstybių.   


Šiame straipsnyje: Kedys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių