Quantcast

N.Venckienei gresia baudžiamoji byla (papildyta 15.10 val.)

Teisėjų taryba nusprendė, kad Neringos Venckienės ir jos mamos Laimutės Kedienės, šių metų lapkričio 17 d. po Panevėžio miesto apylinkės teismo nutarties nutraukti pedofilijos bylą, pasakyti žodžiai yra verti ne tik svarstymo Teisėjų etikos ir drausmės komisijoje, bet ir prokurorų įvertinimo.

Teisėjų taryba penktadienį nagrinėjusi Panevėžio miesto apylinkės teismo teisėjo Vytauto Krikščiūno skundą, nusprendė kreiptis į Generalinę prokuratūrą, kad ši ištirtų, ar už savo žodžius D.Kedžio sesuo ir jos motina neturėtų atsakyti ir pagal baudžiamajamą kodekse įtvirtintas nuostatatas.

Taip pat nuspręsta kreiptis į Teisėjų etikos ir drausmės komisiją ir šiai pasiūlyti N.Venckienės atžvilgiu pradėti dar vieną drausmės bylą.

Pedofilijos bylą nutraukusios teisėjų kolegjos pirmininkas V.Krikščiūnas, į Teisėjų tarybą kreipėsi pirmadienį. Jį papiktino N.Venckienės po teismo posėdžio žurnalistams pasakyti žodžiai: "Čia ne pabaiga. Aš netylėsiu ir tuo niekas nesibaigs, jūs pamatysite, praeis du, trys, penki metai ir viskas išlįs. Tegul jie negalvoja, kad jie čia dabar užgesino viską, būdami korumpuoti, kyšininkai ir iškrypėlių klaną dengdami, čia taip nebus".

Po šio teismo posėdžio žodžių teisėjų atžvilgiu nerinko ir L.Kedienė. "Čia nė vieno teisėjo nėra, čia trys banditai atėjo ir paskaitė nutartį", - tada piktinosi D.Kedžio mama.

Nors savo skunde V.Krikščiūnas prašė šių L.Kedienės pasisakymų nevertinti, nes, anot jo, moteris yra garbaus amžiaus bei nėra teisininkė, tačiau Teisėjų taryba nusprendė, kad šiais žodžiais prokurorai vis dėlto turėtų susidomėti.

N.Venckienei jau yra iškelta viena drausmės byla, Teisėjų etikos ir drausmės komisijoje taip pat vis dar nagrinėjami Laimutės Stankūnaitės skundai, kuriuose ji prašo dar kartą svarstyti Kauno apygardos teismo teisėjos elgesį.

Grasina pasakyti viską, ką žino

Pati N.Venckienė yra ne kartą minėjusi, kad net neabejoja, jog bus atleista iš teisėjų. Tokiu atveju moteris yra pasiryžusi kurti savo partiją ir dalyvauti rinkimuose.

"Tegul jie negalvoja, aš nedrebu dėl savo darbo. Aš žinau daugiau, nei sakau ir, kai reikės, pasakysiu viską. Aš esu įsitikinusi, kad pedofilų tinklas Lietuvoje egzistuoja ir egzistuoja pačiose aukščiausiuose valdžios ir teisėsaugos sluoksniuose. Ir laikas tai parodys, tegul negalvoja, kad viskas nurims", - portalui 1diena.lt sakė N.Venckienė.

D.Kedžio sesuo sakė numačiusi galimybę, kad Teisėjų taryba prašys pradėti baudžiamąją bylą jai.

"Daugiau susidoroti nėra su kuo, brolis negyvas, todėl jie tik laukė prie ko galėtų prisikabinti", - kalbėjo ji.

N.Venckienė tikina, kad tiek ji, tiek jos mama pasisakydamos po teismo posėdžio kalbėjo ne konkrečiai apie Panevėžio miesto apylinkės teismo teisėjus, o apie Lietuvos teisėsaugą apskritai.

"Jei V.Krikščiukaitis tai prisitaikė sau asmeniškai, tai jau jo problema", - įsitikinusi D.Kedžio dukters globėja.

Anot D.Kedžio sesers, nutrauktoje pedofilijos byloje figūruoja ir kai kurių Teisėjų tarybos narių pavardės. Ji yra išsiuntusi užklausimus į Valstybės saugumo departamentą, Seimo Teisės ir teisėtvarkos reikalų komitetą bei Prezidentei Dalei Grybauskaitei prašydama ištirti A.Ūso ryšius su šiais Teisėjų tarybos nariais.

Kad toks prašymas išsiųstas Teisėjų tarybai žinoma, mat kai kurios institucijos, šį N.Venckienės reikalavimą persiuntė Teismų tarybos pirmininkei Laimai Garnelienei.

"Ir tai žinant, ar nors vienas narys nusišalino nuo skundo nagrinėjimo? Ne", - piktinosi N.Venckienė.

L.Kedienės skundo nenagrinėjo

Šiame Teisėjų tarybos posėdyje turėjo būti nagrinėjamas ir L.Kedienės skundas, dėl drausmės bylos iškėlimo V.Krikščiūnui bei teisėjų kolegijos nariams Ritai Bilevičienei ir Daivai Gadliauskienei.

D.Kedžio mama šiuos teisėjus kaltina vilkinus pedofilijos bylą.

Anot L.Kedienės, mirus Andriui Ūsui, teisėjai posėdį atidėjo, kad Guoda Ūsienė susitvarkytų paveldėjimo dokumentus, nors to esą visiškai nereikėjo.

„Paveldėjimo dokumentai reikalingi tik sprendžiant dėl civilinio atsakovo, tačiau byloje įtariamam pedofilui A.Ūsui jokio civilinio ieškinio nebuvo pareikšta, todėl nereikėjo ir paveldėjimo teisės liudijimo“, - rašoma skunde.

Po to L.Kedienė išvardina kitas šio posėdžio datas ir teigia neva teisėjai jau žinojo, kad byla bus nutraukta, vos tik to pareikalavo prokurorai, tačiau toliau vilkino bylą ir nutartį priėmė tik lapkričio 17-ąją.

„Į teismo posėdžius atvykus G.Ūsienei, jai kaip teismo darbuotojai, suteikdavo atskirą patalpą teisme iki teismo posėdžio pradžios. Nutraukdami įtariamo pedofilo bylą, šie teisėjai nutartį skelbė Lietuvos Respublikos vardu, stovėdami, versdami visus žmones, esančius salėje stovėti. Labai mažai trūko, kad nutraukus pedofilijos bylą A.Ūsas teismo salėje būtų pagerbtas tylos minute“, - Teisėjų tarybai rašo L.Kedienė.

Ji taip pat primena, kad kolegijos pirmininkas V.Krikščiūnas yra Panevėžio apygardos teismo pirmininko Valdo Meidaus kursiokas, o šis artimai bendrauja su VSD vadovu Gediminu Grina, kurio tarnybos agentu neva galėjęs būti A.Ūsas.

„Manau, kad dėl V.Krikščiūno ryšių su administracinę veiklą vykdančiu Panevėžio apygardos teismo pirmininku V.Meidumi, tiek dėl V.Meidaus ryšių su VSD vadovu G.Grina ir įtariamo pedofilo A.Ūso ryšių su VSD, teisėjas V.Krikščiūnas privalėjo nusišalinti nuo bylos nagrinėjimo. Manau, kad kolegijos pirmininku V.Krikščiūnas buvo paskirtas ne atsitiktinai“, - teigia L.Kedienė.

Šis D.Kedžio mamos skundas nebuvo nagrinėjamas. Teisėjų taryba jo imtis žada tada, kai prokurorai įvertins abiejų moterų žodžius ir nuspręs, pradėti, ar nepradėti jų atžvilgiu ikiteisminį tyrimą dėl teisėjų įžeidimo. Baudžiamasis kodeksas už šį nusikaltimą numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.


Šiame straipsnyje: Neringa VenckienėKedys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių