Quantcast

Nužudyto ir apšmeižto V.Milinio mama: jis man dar gyvas

„Jis buvo nepaprastai geras ir aš net dabar visada Dievui padėkoju, kad man davė tokį sūnų“, - LNK laidoje „Abipus sienos“ sakė pernai gruodį nužudyto Vaido Milinio mama Marija Milinienė.

Kaip prasidėjo šmeižtas

Šio jauno vyro mama yra pasiryžusi ne tik surasti sūnaus žmogaus žudikus, bet ir apginti sūnaus garbę, kuris po mirties buvo išvadintas trečiuoju pedofilu Aidu, tuo, kurio ieškojo, bet taip ir nerado Kauno pedofilijos istorijos organizatorius Drąsius Kedys bei jo sesuo Neringa Venckienė.

Kaip laidoje pasakojo M.Milinienė, pernai gruodžio 15 d. įvyko jos sūnaus laidotuvės, o jau po dešimties dienų „Laisvame laikraštyje“ pasirodė save kriminologe prisistančios Rūtos Gajauskaitės tekstas, kuriame teigiama kad D.Kedžio nerastas Aidas gali būti Vaidas, esą mergaitė neištarė pirmosios „V“ raidės, o trečiąjį „pedofilą“ atpažino ir kažoks teismo aikštelės sargas.

Kad trečiuoju pedofilu gali būti V.Milinis, interneto komentatoriai prakalbo tą pačią dieną, vos tik žinia apie tai, kad tuometinio Kauno apygardos teismo teisėjo įsūnis rastas nužudytas paskelbė žiniasklaida. Tačiau kur nuves šie komentarai ir visi gandai tuo metu dar niekas nežinojo.

Netrukus jau tapo aišku, kad jie sklinda iš D.Kedžio rėmėjų stovyklos. Sužinojusi apie tai M.Milinienė su vyru, nešini nužudyto sūnaus nuotraukomis, nuskubėjo pas N.Venckienę. „Mes jai sakėme, jei mergaitė atpažins, tegul kreipiasi į teisėsaugą, jei ne - prašėme, kad tai paneigtų“, - laidai „Abipus sienos“ kalbėjo M.Milinienė.

Kitą  dieną nuotraukos buvo grąžintos, N.Venckienė pareiškė, kad mergaitė V.Milinio, kaip trečio galimo pedofilo, neatpažino, tačiau šmeižtas nužudyto vaikino atžvilgiu nesiliovė. Vaido artimieji norėjo, kad N.Venckienė paskleistą šmeižtą paneigtų viešai, tačiau vietoje pažado išgirdo pasiteisinumus, esą žiniasklaida su ja nebendrauja, todėl ji negali to padaryti.

Tuo metu vienintele N.Venckienės tribūna buvo „Laisvas laikraštis“, tačiau M.Milinienė nesulaukusi paneigimo ir jame, kreipėsi į policiją.

Įtariamieji užsakovai ginasi

Pradėjus ikiteisminį tyrimą, paaiškėjo, kad jos šeima ir sūnus buvo sekami nuo 2010 m. vasaros. M.Milinienė sako tai pastebėjusi, tačiau į tai daug dėmesio nekreipusi. Šeimos saugumu labiau buvo susirūpinta tik tada, kai prie įvažiavimo į namus vartų buvo rastas vainikas su gedulinga juosta ir aplink jį prilaistyta kečupo.

Apie „radinį“ prie šeimos namų vartų buvo pranešta policijai. Žmonės suprato, kad tai grasinimas jiems, tačiau, anot M.Milinienės, tuo metu dar nebuvo aišku, iš kurios pusės tas grasinimas vykdomas.

Tai paaiškėjo tik vėliau, pareigūnams apklausus ištikimiausius D.Kedžio pasekėjus, kurių parodymai  atskleidė neįtinamus dalykus - nurodymas sekti Milinių šeimą atėjo iš su pedofilija kovojančios Kauno apygardos teisėjos šeimos pusės.

Nors visi įrodymai yra prieš N.Venckienės ir jos giminaičius, teisėja iki šiol neigia savo kaltę. Tą patį daro ir jos teta Audronė Skučienė, kurios, liudininkų teigimu, ranka ir buvo surašyta visa V.Milinio sekimo instrukcija bei tekstas, kuriame jis po mirties aiškiai buvo įvardintas trečiuoju pedofilu „Aidu“.

Nors šis lapelis jau seniausiai perduotas bylą tiriantiems tardytojams, A.Skučienė kratosi atsakomybės. „Raštelio nebuvo, ką jus čia“, - ranka LNK žurnalisto mikrofoną numušinėjo D.Kedžio teta, laidos žurnalistams atvykus į Pakuonyje (Prienų raj.) vykusios knygos pristatymą.

Iš anksto N.Venckienės palydai neįtikusio Virginijaus Gaivenio, kaip matyti iš filmuotų žurnalistų kadrų, Pakuonyje laukė sunkoka misija. N.Venckienės melagiu išvadintą laidos prodiuserį netrukus užsipuolė ne tik pati knygos autorė, bet ir jos pasekėjos - prieštaringai vertinama Irena Malinauskienė, pareiškusi, kad ji žurnalistą išvis, taip kaip išvijo per D.Kedžio laidotuves, kuriose susirinko  20 tūkst. žmonių  (panašu, kad tiek pati N.Venckienė, tiek jos aplinkos žmonės paskutiniu metu linkę viską dauginti iš 5-ių. Klonio gatvėje buvo susirinkę ne daugiau kaip tūkstantis žmonių, nors N.Venckienė savo knygos pristatyme Klaipėdoje bandė aiškinti, kad ten jų buvo 5000, o per D.Kedžio laidotuves susirinko, skirtingais vertinimais, apie 4000 žmonių - red.past.), tiek A.Skučienė, viešai paprašiusi salėje susirinkusiųjų išprašyti žurnalistą.

Deja, jos reikalavimas buvo įvertintas visuotine susirinkusiųjų tyla.

Beje, V.Gaivenio teigimu, taurelės nevengianti A.Skučienė ir tą vakarą buvo neblaivi. Ar tai tiesa, neaišku, mat N.Venckienės šeimos rėkimo pabaiga, kad tuoj bus iškviesta policija, nebuvo parodyta. Žiūrovai galėjo pamatyti tik tai, kaip galimai neblaivią A.Skučienę jos sūnus Tadas Skučas įsodina į savo automobilį.

Šmeižikas su „Smart“ lempomis

Grįžtant prie M.Milininės kalbos laidoje, derėtų įsidėmėti jos kelis sakinius apie D.Kedžio pasėkėjų elgesį. Moters teigimu, jai žinoma, kad automobiliais nuo vaikystės besidomintis ir jų verslu užsiėmęs sūnus netrukus prieš savo mirtį, spalio 8 d., sulaukė pirkėjo, išvadinusio jį pedofilu.

Anot jos, automobiliui „Smart“ lempas internetu užsisakęs pirkėjas jos sūnų išvadino pedofilu vien dėl to, kad pamatė šalia jo stovinčią jauniasniąją sesutę.

Vėliau V.Milinis prisipažino, kad tą žmogų pažino kaip vieną aršiausių D.Kedžio gynėjų. To žmogaus pavardės M.Milinienė neįvardino.

Likus nedag laiko iki mirties, V.Milinis savo mamai pasakė: „Aš jų bijau, jie nesveiki“. Nužudyto vaikino mama mano, kad šie žodžiai buvo skirti D.Kedžio šalininkams. Tiesa, ką tiksliai turėjo galvoje jos sūnus, jai taip ir nepavyko sužinoti - tuo metu pokalbis tarp jų nutrūko, vėliau ji jo nepaklausė. Po to klausti buvo per vėlu.

„Kokia aš būčiau motina, jei nekovočiau dėl savo vaiko, kas aš būčiau tada? Noriu reikalauti atsakomybės tų žmonių, reikalausiu finansiškai didelių sumų, kurias noriu paaukoti neteisingai apšmeižtiems žmonėms“, - rankų, ieškant sūnaus žudikų ir šmeižikų, neketina nuleisti M.Milinienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nieksai

nieksai portretas
mirties bausme tai giminei

idomu

idomu portretas
su kuo tas jaunuolis bendravo,gal mama net nežinojo

to 1

to 1 portretas
nebeklediek gaidy
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių