Quantcast

Nusikalstamumas Baltijos regione tapo tarptautine problema

Nusikalstamumas Baltijos regione yra nebe dvišalė, o tarptautinė problema, sako Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas Vainius Butinas.

V.Butinas nuo trečiadienio dalyvauja Rusijos Pskovo mieste vykstančiame Baltijos regiono valstybių sienos apsaugos tarnybų vadų susitikime, kuriame diskutuojama apie sienų saugumui kylančias problemas.

"Problema įgauna tarptautinį lygmenį. Nusikalstamumas - nebe dviejų šalių problemos, o trijų, keturių, dėl to organizuojamas šis susitikimas, dėl to numatytos tolesnės gairės, kaip reikės spręsti šiuos klausimus ateityje", - BNS telefonu iš Pskovo sakė VSAT vadas.

Jo teigimu, Pskove vykusiuose dvišaliuose susitikimuose kalbėta ir apie Lietuvos pasienyje su Baltarusija ir Rusija susidarančias eiles.

"Kalbėjome, kaip būtų galima greičiau, sparčiau procedūras suvienodinti, kaip pralaidumą padidinti, bet čia didelis kompleksas (...). Manau, kad postūmiai ta linkme bus", - teigė V.Butinas.

Rusijos, Estijos, Latvijos, Lietuvos, Lenkijos ir Baltarusijos pareigūnai penktadienį pasirašė bendrą protokolą, nustatantį principus bendradarbiavimui stiprinti, bendradarbiavimo kryptims ir vadovavimui bendroms operacijoms.

Anot V.Butino, ateityje tokius susitikimus numatoma organizuoti kasmet.


Šiame straipsnyje: nusikalstamumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių