Quantcast

Nori tapti šiuolaikiška valstybės institucija

Vakar Policijos departamente susirinkę visų šalies policijos įstaigų vadovai aptarė pirmojo metų pusmečio rezultatus. Pasitarime taip pat dalyvavo Seimo, Vidaus reikalų ministerijos, Prokuratūros, kitų valstybės institucijų bei visuomeninių organizacijų atstovai.

Savo pranešime policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas akcentavo, kad darbuotojų atranka, jų motyvavimas, kvalifikacijos kėlimas ir karjeros planavimas taps vienu iš svarbiausių policijos veiklos krypčių.

Dar viena iš prioritetinių veiklos krypčių  - didinti visuomenės pasitikėjimą policijos gebėjimu padėti nuo nusikaltimų nukentėjusiems žmonėms.

Ypatingas dėmesys bus skiriamas pareigūnų reagavimui į įvykius ir bendravimo su visuomene kultūrai. „Jeigu žmogus kreipiasi į policiją, jam pagalba turi būti suteikta čia ir dabar", - pasitarime sakė V.Telyčėnas.

Vienas iš pagrindinių dalykų, jaudinančių šalies gyventojus - įvairūs kelių eismo taisyklių pažeidimai ir chuliganiškas vairuotojų elgesys keliuose. Policija visomis įmanomomis priemonėmis kovoja su nusikaltėliais keliuose, o organizuojamos įvairių institucijų priemonės pagaliau pradėjo duoti efektyvius rezultatus - sumažėjo avarijų.

Tiek policijos pareigūnai, tiek šalies gyventojai teigia, kad grėsmę kelia ir nepilnamečių nusikalstamumas. Daug dėmesio skiriama ne tik nepilnamečių teisės pažeidimų prevencinių priemonių organizavimui, bet ir individualiam darbui su teisės pažeidėjais.

Policijos duomenimis, net 57 proc. šalies gyventojų yra pasiryžę padėti pareigūnams užtikrinti tvarką jų gyvenamosiose vietovėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių