Quantcast

Narkotikus nuteistiesiems tiekė medikė

Alytaus pataisos namuose laisvės atėmimo bausmes atliekantiems nuteistiesiems narkotikus tiekė šios įkalinomo įstaigos medikė.

Policija nustatė, kad Alytaus pataisos namų nuteistiesiems, įnešant narkotines ar psichotropines medžiagas, paslėptas asmens higienos reikmenyse, talkino šios įstaigos Sveikatos priežiūros tarnybos darbuotoja.

Tyrimo metu buvo gauta informacija, kad minėti asmenys taip pat vykdo ir neteisėtus narkotinių ar psichotropinių medžiagų, kitų pataisos namuose uždraustų daiktų ,,permetimus“ laisvės atėmimo bausmes atliekantiems nuteistiesiems įžūliu būdu – pasinaudodami suslėgto oro dujų patranka, kurios pagalba minėtus uždraustus objektus jie peršaudavo per pataisos namų išorinius užtvarus ar tvoras.

Minėta suslėgto oro dujų patranka leisdavo tai atlikti iki 300 metrų atstumu.

Įvykio vietoje buvo sulaikytas teisėsaugos institucijoms gerai žinomas E.V. (gim. 1973 m.), kuris šia oro dujų patranka į Alytaus pataisos namų teritoriją, laisvės atėmimo bausmes atliekantiems nuteistiesiems bandė „peršauti“ daiktus, uždraustus pataisos namuose.

Įtariamieji sulaikyti, jiems įteikti pranešimai apie įtarimą, paskirtos kardomosios priemonės.

Ikiteisminis tyrimas atliekamas Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo padaliniuose. Ikiteisminiam tyrimui vadovauja ir jį kontroliuoja Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros organizuoto nusikalstamumo ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras.


Šiame straipsnyje: narkotikaikalėjimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių