Quantcast

Matininkai ir žemėtvarkininkė piktnaudžiavo tarnyba

Panevėžyje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl nusikaltimų valstybės tarnybai. Piktnaudžiavimu tarnyba šioje baudžiamojoje byloje kaltinami trys panevėžiečiai, kurie galimai neteisėtai pakeitė žemės sklypų ribas.

Panevėžio apygardos prokuratūros atlikto ikiteisminio tyrimo duomenimis, prieš trejus metus Panevėžio vienos bendrovės, teikiančios viešąsias paslaugas - žemės sklypų kadastrinius matavimus - direktorius D.R. ir inžinierė L.K., pažeisdami įstatymų nustatytą tvarką, neteisėtai atliko sodų paskirties dviejų žemės sklypų, esančių Panevėžio rajono sodų bendrijoje "Papartis", kadastrinius matavimus ir neteisėtai nustatė bei pakeitė jų plotus ir ribas.

Apie žemės sklypų ribų pakeitimą neinformavo jų savininkų, rajono žemėtvarkos skyriaus ir Registrų centro filialo.

Dėl Panevėžio apskrities viršininko administracijos Žemės tvarkymo departamento Panevėžio rajono žemėtvarkos skyriaus vyresniosios specialistės I.K. neteisėtų veiksmų atsiradusį tariamai laisvą 27 kvadratinių metrų valstybinės žemės sklypą vėliau neteisėtai įsigijo vienas asmuo, po to perpardavė jį kitam.

Įstatymai numato, kad valstybės tarnautojas ar jam prilygintas asmuo, piktnaudžiavęs tarnybine padėtimi arba viršijęs įgaliojimus, jeigu dėl to didelės žalos patyrė valstybė, juridinis ar fizinis asmuo, gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki 4 metų, bauda, areštu arba teisės dirbti tam tikrą darbą atėmimu.


Šiame straipsnyje: matininkaižemėtvarka

NAUJAUSI KOMENTARAI

rj

rj portretas
dabar juos siek tiek patvarke :::: anksciau tai buvo labai isnagleje ;;;;;; Jau greiciau tiesiogiai su dievu galejai pasneketi negu su jais ;;;;; Man paciam teko su tuo susidurt

apie geosoma

apie geosoma portretas
geosoma pagarsejusi tokiais panasiais darbeliais
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių