Quantcast

L.Stankūnaitės skundų nagrinėjimas atidėtas neribotam laikui

Teisėjų etikos ir drausmės komisija trečiadienį neribotam laikui atidėjo Laimutės Stankūnaitės skundų nagrinėjimą dėl esą netinkamo Neringos Venckienės elgesio.

Kaip portalui 1diena.lt sakė Nacionalinės teismų administracijos Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Aurelija Juodytė, į posėdį neatvyko du komisijos nariai, dar du jų, Darius Kuolys ir Valentinas Mikelėnas, nuo L.Stankūnaitės skundų nusišalino.

Tai jau antras kartas, kai nagrinėjant L.Stankūnaitės skundus nebelieka kvorumo. Tas pats buvo ir šiek tiek daugiau kaip prieš savaitę, spalio 28 d. Tada į posėdį neatvyko keturi iš septynių narių, o laidoje N.Venckienę kalbinęs D.Kuolys nusišalino.

N.Venckienė į Teisėjų etikos ir drausmės komisijos posėdį nevyko. Ji Komisijai yra išsiuntusi prašymą, kuriame prašo skundus nagrinėti be jos ir juos atmesti.

„Manau, kad L.Stankūnaitės skundas yra visiškai nepagrįstas. Aš vykdau Kėdainių rajono apylinkės teismo 2010 m. liepos 16 d. nutartį ir jos nesu pažeidusi. Priešingai – artimiausiu metu Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyboje bus svarstomi žurnalistai V.Gaivenis ir L.Lavaste, kuriems filmuotą medžiagą iš susitikimų su savo mažamete dukra perdavė L.Stankūnaitė, nevykdydama Kėdainių rajono apylinkės 2010 m. liepos 16 d. nutarties“, - rašo N.Venckienė.

Mažametės globėja teigia, kad mergaitę visada veža saugiai, neleidžia mergaitės nei kalbinti, nei filmuoti ar fotografuoti. „Aš neturiu galimybių žurnalistams uždrausti mažametę filmuoti per atstumą. Skundą pateikusi L.Stankūnaitė yra kaltinamojo pedofilija Andriaus Ūso draugė. Aš manau, kad visi L.Stankūnaitės skundai yra tik siekimas išvengti jai gresiančios baudžiamosios atsakomybės“, - rašoma Komisijai adresuotame prašyme

Savo prašymą įvertinti N.Venckienės elgesį Teisėjų etikos ir drausmės komisijai L.Stankūnaitė išsiuntė rugpjūčio 3 d. Jos teigimu, liepos 29-ąją, žiūrėdama LNK „Žinias“, ji pamatė, kaip N.Venckienė neprisegusi jos dukros saugos diržu išvažiuoja iš Kelių policijos automobilių stovėjimo aikštelės. „Tuo sukeldama pavojų mano dukrelės gyvybei bei nesilaikydama eismo taisyklių“, - rašo buvusi D.Kedžio sugyventinė.

Be to, anot jos, N.Venckienė specialiai atidarė automobilio langą, kad žurnalistai galėtų filmuoti ir fotografuoti mergaitę, nors tai draudžia teismo nutartis.

Rugpjūčio 26 d. L.Stankūnaitė papildė savo skundą. Esą N.Venckienė ir toliau pažeidinėja teismo  sprendimą leisdama fotografuoti jos dukrą. Kaip pavyzdys pridedamos keturios dienraštyje „Kauno diena“ ir portale www.kaunodiena.lt publikuotos mergaitės nuotraukos.

L.Stankūnaitės skundai įvertinimui buvo išsiųsti į Lietuvos apeliacinį teismą, tačiau net šis nesugebėjo atsakyti, ar šie skundai yra pagrįsti. Mat tuo metu visi laukė nutartį priėmusio Kėdainių rajono apylinkės teismo išaiškinimo, kaip suprasti draudimą viešinti mergaitę – negalima rodyti jos veido, ar viso kūno.

„Tik procesine tvarka ištyrus ir nustačius, kad mažametės globėja Kauno apygardos teismo teisėja N.Venckienė pažeidė teismo nustatytus įpareigojimus, Lietuvos apeliacinis teismas galėtų vertinti ar tokie teisėjos veiksmai pažeidė Teisėjų etikos kodekso reikalavimus“, - Teisėjų etikos ir drausmės komisijai atsakė teismo pirmininkas Egidijus Žironas.

Teisėjų etikos ir drausmės komisijos N.Venckienė prašo nušalinti du jos narius - Laimutį Alechnavičių bei Statį Stačioką.

L.Alechnavičius Teisėjų mokymo centre mokymų metu pareiškė, kad „turim bėdą teisėją Neringą Venckienę“, todėl N.Venckienės teigimu, teisėjas viešai išreiškęs neigiamą nuomonę apie ją, negali nagrinėti šios bylos.

Savo išansktinę nuomonę, anot D.Kedžio sesers, yra išakęs ir S.Stačiokas. Rugpjūčio 2 d. Teisėjų etikos ir drausmės komisijos posėdyje jis pareiškė, jog tai, kad N.Venckienė yra nesusipažinusi su byla, neturi jokios reikšmės, be to posėdžio metu jis ne kartą jos klausė, ar ši ir toliau bendrausianti su žurnalistais.

„Manau, kad tokie S.Stačioko išsakyti teiginiai rodo jo išankstinį nusistatymą mano atžvilgiu. Pareiškiu, kad aš su žurnalistais kalbu tik dėl mano brolio ir jo mažametės dukros kančios ir tragedijos, bet ne iš gero, laimingo, patogaus ar prabangaus gyvenimo. Atsimenu, jog aš laikraštyje „Lietuvos rytas“ esu skaičiusi apie pono S.Stačioko laimingą asmeninį gyvenimą, jo antrąją žmoną, keliones ir jo rūbus kelionių metu. Manau, kad mano gyvenimiška situacija ir S.Stačioko gyvenimas, bendraujant su žurnalistais, yra nesulyginamas. Aš kalbu tik dėl vieno – išsiaiškinti tiesą dėl mano brolio nužudymo ir jo mažametės dukros išprievartavimo, todėl aš turiu teisę bendrauti su žurnalistais“, - rašo N.Venckienė.


Šiame straipsnyje: KedysVenckienėStankūnaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių