Quantcast

L.Stankūnaitei nepavyko paspartinti dukters susigrąžinimo

Panevėžio apygardos teismas atmetė Laimutės Stankūnaitės skundą, kuriuo ji siekė kuo skubiau išnagrinėti bylą dėl jos teisių į dukrą ribojimo.

Apriboti L.Stankūnaitei teises į dukrą siekia mergaitės seneliai Laimutė ir Vytautas Andrius Kedžiai. Jų skundus nagrinėjęs Panevėžio miesto apylinkės teismas rugsėjo 22 d. šios bylos nagrinėjimą sustabdė iki nebus padėtas taškas garsiojoje pedofilijos byloje, kurioje įtarimai mergaitės tvirkinimu buvo pareikšti vieninteliam įtariamajam Andriui Ūsui.

Save nekalta vadinanti L.Stankūnaitė šią teismo nutartį apskundė. Ji teigė, kad nėra priežasčių laukti sprendimo pedofilijos byloje ir mergaitė turi gyventi su ja. Esą ieškovai specialiai vilkina bylos nagrinėjimą, atskiria ją nuo dukters dar ilgesniam laikui ir taip daro mergaitei nepataisomą moralinę ir psichinę žalą.

Lapkričio 17 d. Panevėžio miesto apylinkės teismas nutraukė pedofilijos bylą, tačiau Neringa ir Aidas Venckai šią nutartį ruošiasi apskųsti.

Apriboti L.Stankūnaitei teises į mergaitę prašo ir N.Venckienė. Kėdainių rajono apylinkės teismui, kur nagrinėjama civilinė byla dėl Drąsiaus Kedžio dukters gyvenamosios vietos nustatymo, ji įteikė priešieškinį, kuriame prašo to paties, ko ir jos tėvai.

Atsakymo iš Kėdainių rajono apylinkės teismo N.Venckienė dar negavo. L.Stankūnaitė turi teisę pateikti atsiliepimą į šį priešieškinį, tada teismas spręs ar jį nagrinėti.

Kol kas nepaskirta ir kito posėdžio dėl mergaitės gyvenamosios vietos nustatymo data.


Šiame straipsnyje: KedysStankūnaitėVenckienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių