Quantcast

L.Stankūnaitė kaltina N.Venckienę dukters nepriežiūra

Buvusi Drąsiaus Kedžio sugyventinė Laimutė Stankūnaitė kaltina savo dukters globėją Neringą Venckienę dukters nepriežiūra ir teigia, kad mergaitė buvo tvirkinama globėjos namuose.

„Tai karputės, tai tas, tai anas, nesušukuota, pėdutės šlapios, drabužėliai netinkami“, - N.Venckienės „nuodėmes“ vardino L.Stankūnaitė ketvirtadienį tik televizijoms surengtoje spaudos konferencijoje.

Kaip pranešė Lietuvos ryto“ televizijos „Žinios“, prieš daugiau nei 7 mėnesius L.Stankūnaitė kreipėsi į Kauno rajono vaiko teisių apsaugos skyrių ir paprašė informacijos apie savo dukters sveikatą. To, ką ji sužinojo, anot jos, ją šokiravo – mergaitei buvo nustatytas lyties organų uždegimas. „Man skaudu, kad mano dukrelė yra neprižiūrima“, - kalbėjo buvusi D.Kedžio sugyventinė.

N.Venckienė šiuos kaltinimus neigia. Kaip portalui 1diena.lt sakė mergaitės globėja, pernai lapkričio 5 d. mergaitė tikrai buvo nuvežta į Kauno vaikų ligų kliniką patikrinimui, bet ne ieškant kažkokios ligos, o todėl, kad mergaitės nepavyko apžiūrėti Vaiko raidos centre Vilniuje, kur D.Kedžio dukra, kaip dabar jau aišku, neteisėtai buvo išvežta iškart po žmogžudysčių Kaune ir laikoma visą savaitę.

„Ten ją buvo bandoma patikrinti ginekologiškai, tačiau jos patikrinti atvyko Teismo medicinos instituto ekspertas Jonas Mindaugas Paliulis. Išvydusi vyrą mergaitė pradėjo šaukti, rėkti, patikrinti jos nepavyko. Buvo sutarta, kad tai bus padaryta grįžus į namus“, - pasakojo N.Venckienė.

Po kiek laiko mergaitė su globėja nuvyko į Garliavos polikliniką, gavo siuntimą į Kauno vaikų ligų kliniką ir apsilankė ten. Gydytoja mergaitei išrašė tik vaistų nuo kirmėlių, apie jokias ligas nebuvo ir kalbos. „Gerai, kad esu išsaugojusi ir gydytojos receptą ir siuntimą, nes kitaip ji dar nežinia ko prisigalvos. Dabar ji jau aiškina, kad aš mergaitę tvirkinau, mano vyras tvirkino, net sūnus ir tas tvirkino. Kvailiau ir sugalvoti negalima. Bet tegul jie sako, ką nori, aš turiu visą bylą ir žinau, kas joje parašyta.“, - visus kaltinimus atremia mergaitės globėja.

Pirmą kartą patikrinti mergaitę ginekologiškai D.Kedžiui buvo nurodęs Kauno apygardos prokuroras Andrius Kiuršinas, artimieji iš poliklinikos buvo gavę ir siuntimą, tačiau dėl užimtumo mergaitė į kliniką taip ir nebuvo nuvežta.

Antrą kartą to paties pareikalavo jau Vilniaus apygardos prokuroras Nerijus Bieliauskas rugsėjo pabaigoje, bet artimieji net nespėjo pasiimti siuntimo, spalio 5 d. Kaune buvo nužudyti du žmonės, o D.Kedžio dukra atsidūrė Vaiko raidos centre Vilniuje.

"Vaiko raidos centre man liepė patikrinti mergaitę taip ir buvo padaryta", - sakė N.Venckienė.

Ar verta mergaitę tikrinti, dar vasarą prokurorų ir medikų klausė D.Kedys, nes po paskutinio žinomo tvirkinimo jau buvo praėję 10 mėnesių, tokį patį klausimą Teismo medicinos institutui buvo išsiuntęs ir N.Venckienės vyras Aidas Venckus. Šeima sulaukė atsakymo, kad praėjus tiek laiko jokių požymių nesimatys, nustatyti tvirkinimo faktą galima praėjus daugiausia dviem savaitėms - mėnesiui. "L.Stankūnaitė pamiršo, kad jau nuo spalio 12 d. mergaitė buvo saugoma, apsaugos darbuotojai gyveno mūsų name, o gal ji pasakys, kad ir apsauga ją tvirkino?", - kalbėjo D.Kedžio dukters globėja.

Be to, pasak N.Venckienės, L.Stankūnaitės noras patikrinti dukrą ginekologiškai prasilenkia ir su sveiku protu. „Juk niekada niekas nesako, kad mergaitė buvo žaginta, kalbama tik apie tvirkinimą ir seksualinį prievartavimą. Jie teismams artėjant specialiai bando klaidinti žmones, suplakdami šiuos visiškai skirtingus veiksmus“, - portalui 1diena.lt sakė N.Venckienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių