Quantcast

Lazdijų rajone aptiktas Lenkijoje ką tik pavogtas automobilis

Pasieniečiai šalia Lazdijų rajone esančio Kapčiamiesčio miestelio aptiko ką tik Lenkijoje pavogtą automobilį.

Antradienio rytą Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Specialiosios paskirties būrio (SPB) ekipažas tarnybiniu automobiliu vyko pro Kapčiamiesčio miestelį. Netoli jo pasieniečiai pastebėjo šalikelėje stovintį įtartiną tuščią automobilį "Volkswagen Passat" lenkiškais numeriais, pranešė VSAT.

Jį apžiūrėję, pareigūnai pamatė, kad išlaužtos mašinos vairuotojo durelių ir užvedimo spynelės.

Apie tai pasieniečiai pranešė Kalvarijos-Budzisko kontaktinio punkto pareigūnams. Šiame visą parą Lenkijos teritorijoje veikiančiame kontaktiniame punkte kartu dirba mokantys kitos šalies kalbą Lietuvos ir Lenkijos sienos apsaugos tarnybų pareigūnai, kurie naudojasi abiejų šalių duomenų bazėmis, keičiasi įvairia operatyvia informacija.

Čia dirbantys pasieniečiai išsiaiškino, kad "Volkswagen Passat" priklauso vienam Suvalkų gyventojui. Paaiškėjo, kad vyras pats ką tik buvo kreipęsis į policiją pranešdamas, kad jo automobilis naktį buvo pavogtas Suvalkuose. Tuomet savininkas sužinojo, jog jo mašina aptikta Lietuvoje.

Manoma, kad vagys "Volkswagen Passat" iki Kapčiamiesčio atvarė keliu Bereznykas (Lenkija)-Kapčiamiestis. Nuo sienos su Lenkija iki tos vietos, kur mašiną rado pasieniečiai, yra apie 15 kilometrų.

Neatmetama, kad vogtos mašinos vairuotojui kelią priekyje žvalgęs bendras galėjo pamatyti Kapčiamiesčio apylinkėse važiuojantį pasieniečių SPB visureigį ir perspėti apie tai. Tuomet "Volkswagen Passat" vairuotojas galėjęs mašiną palikti šalikelėje ir pasišalinti.

Mašiną SPB pasieniečiai perdavė Lazdijų rajono policijos pareigūnams.

Pastaruoju metu pasienyje su Lenkija Lazdijų rinktinės pareigūnai nuolat sulaiko Vakarų Europos šalyse, daugiausiai Vokietijoje, vogtus automobilius. Šiemet tokių mašinų sulaikyta 52.


Šiame straipsnyje: automobilio vagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių