Quantcast

Kvaišalų paveiktas Raseinių gyventojas įtariamas nužudęs du žmones

Psichotropinių medžiagų ir alkoholį tuo pat metu vartojęs jaunuolis įtariamas 2011-ųjų gruodį ir 2012-ųjų sausį Raseinių rajone nužudęs du žmones.

Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroras Egidijus Timonis teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 20-metis Raseinių rajono gyventojas kaltinamas dviejų žmonių nužudymu ir psichotropinių medžiagų platinimu. Kartu su juo vieno žmogaus nužudymu kaltinami dar trys vyrai.

Pasak pranešimo, Raseinių rajono policijos komisariato pareigūnai, atlikę ikiteisminį tyrimą nustatė, kad kaltinamasis T.A.U. per dvi savaites Raseinių rajone nužudė du žmones. Nusikaltimai įvykdyti 2011 metų gruodžio 17 dieną ir 2012 metų sausio 1 dieną.

Abu nusikaltimai įvykdyti per išgertuves, per jas platintos bei vartotos psichotropinės medžiagos. Dėl jų platinimo kaltinimai pateikti tam pačiam, anksčiau neteistam Raseinių rajono gyventojui.

Nustatyta, kad kaltinamasis T.A.U., kartu su dar trimis asmenimis, pirmąjį nužudymą įvykdė Raseinių rajone, Žaiginio miestelyje, esančiame name, kuriame būdamas apsvaigęs nuo alkoholio bei psichotropinių medžiagų, rankomis, kojomis, sudavė daugiau nei 20 smūgių nukentėjusiajam bei paliko jį gulėti be sąmonės.

Kaltinamasis nurodė sumušęs žmogų todėl, kad jis, būdamas apsvaigęs nuo jam duotų psichotropinių medžiagų, ėmė siautėti. Jaunuolio teigimu, tokiais veiksmais bandyta jį nuraminti. Vėliau pamatęs, kad žmogus nebekvėpuoja ir nusprendęs, jog jis mirė, nutarė atsikratyti jo kūno.

Kartu su kitais trimis kaltinamaisiais nuvežė automobiliu į netoliese esantį mišką, kur iškasė duobę ir paslėpė nukentėjusiojo kūną, jį užpildami žeme.

Pasak prokuratūros pranešimo, tyrimo metu gauti duomenys leidžia pagrįstai teigti, kad nukentėjusysis mirė ne nuo kaltinamojo suduotų smūgių, o dėl uždusimo - jis buvo palaidotas dar būdamas gyvas.

Kitas nužudymas įvykdytas po mažiau nei dviejų savaičių, švenčiant Naujuosius metus Raseinių rajone, Girkalnio miestelyje. Per išgertuves nuo alkoholio ir psichotropinių medžiagų apsvaigęs T.A.U. rankomis ir kojomis sudavė ne mažiau 29 smūgių nukentėjusiajam, kuris dėl padarytų sužalojimų mirė įvykio vietoje.

Policijos pareigūnai nustatė, jog konfliktas galėjo kilti dėl to, kad kaltinamasis sumušė nukentėjusįjį klaidingai manydamas, kad žmogus tą patį vakarą pagrobė jam priklausančius kvaišalus.

T.A.U. taip pat kaltinamas psichotropinių medžiagų platinimu nepilnamečiams.

Jaunuolis nuo sulaikymo dienos laikomas suimtas.

Tyrimui vadovavusio prokuroro teigimu, kaltinamųjų baudžiamąją atsakomybę lengvinančių aplinkybių nenustatyta, o sunkinanti aplinkybė yra tai, kad nusikalstamą veiką padarė būdami apsvaigę nuo alkoholio ir psichotropinių medžiagų, ir tai turėjo tiesioginės įtakos nusikalstamų veikų padarymui. Baudžiamąją bylą nagrinės Šiaulių apygardos teismas.


Šiame straipsnyje: kvaišalainarkotikainužudymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių