Quantcast

Kontrabandiniai rūkalai slėpti tvenkinyje ir po žeme

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnams matyt ilgam įsimins krata, kurią jie atliko cigarečių kontrabanda įtariamo Lazdijų gyventojo namuose.

Netikėtai pareigūnų užkluptas vyriškis dalį nelegalių rūkalų bandė paskandinti greta namų esančiame tvenkinyje, o kitus paskubom užrausė savo garaže. Muitininkams žmogus aiškinosi šitaip slėpęs uošvienei priklausančias cigaretes, nes „labai išsigando“. 

Tęsdami anksčiau pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl cigarečių kontrabandos, MKT pareigūnai apsilankė Lazdijuose, Kauno gatvėje esančiame privačiame name. Muitinės kriminalistai turėjo informacijos, kad čia gali būti slepiama cigarečių kontrabanda.

Apie 11 val. ryto įsukę į minėto namo kiemą, pareigūnai dar spėjo pastebėti nuo jų sprunkantį vyriškį, namo šeimininką G.V., kuris užsidarė kieme esančiame garaže.

Nors namiškiai pareigūnus primygtinai kvietė į vidų, „išgerti kavos“, šie pasuko tiesiai prie garažo, iš kurio vidaus girdėjosi duslūs smūgiai - ten užsidaręs vyriškis ėmėsi kažkokios aktyvios veiklos.

Pareigūnai gerą valandą įtikinėjo minėtą vyriškį atidaryti nuleidžiamas garažo duris - šios atsivėrė tik tuomet, kai muitininkai jau rengėsi jas laužti. 

Prasivėrus durims, iš garažo išpuolęs G.V., su didoku maišu ant pečių, klupdamas ir barstydamas aplink cigarečių pakelius, pasileido bėgti netoliese esančio tvenkinio link.

Pareigūnai nesunkiai pavijo bėglį - paaiškėjo, kad maiše, be kontrabandinių cigarečių dar buvo įdėtas sunkus automašinos kėliklis. Matyt vyriškis ketino maišą nuskandinti tvenkinyje, taip atsikratydamas įkalčiais.

Dar įdomesni radiniai pareigūnų laukė pradėjus kratą garaže, kuriame prieš tai buvo užsidaręs Lazdijų gyventojas. Paaiškėjo, kad namo šeimininkas ten laiko veltui neleido - dalį kontrabandinių cigarečių tiesiog užrausė žvyru. 

Dar daugiau nelegalių rūkalų rasta garaže stovinčiame automobilyje „VW Passat“, kuris buvo tikra didžiulė važinėjanti cigarečių „slėptuvė“.

Slėptuvių, kuriose slypėjo cigaretės, automašinoje buvo pilna visur - dvigubas dugnas bagažinėje, papildoma talpa kuro bake. Rūkalų buvo prikimštos mašinos durelės, sėdynės, jos slėptos po kilimėliais, apsauginės oro pagalvės vietoje, variklio oro filtre, specialioje talpoje po akumuliatoriumi, iš vidaus priklijuotos prie priekinių automobilio grotelių ir t.t. 

Iš viso pareigūnai minėtame name aptiko 2100 pakelių cigarečių „Viceroy blue“ ir 700 pakelių „Viceroy red“. Visos - su rusiškomis banderolėmis. Bendra sulaikytų rūkalų vertė - 13 tūkst. 706 litų.

Anot muitinės kriminalistų, minėtos cigaretės vis labiau populiarėja Lenkijoje, tad, gali būti, jog ilgainiui išstumtas šiuo metu dažniausiai nelegaliai gabenamas cigaretes „Jin Ling“. 

G.V. teisinosi, kad cigaretės priklauso jo uošvienei, o rūkalus jis slėpęs, nes labai išsigandęs netikėto pareigūnų vizito.

Po apklausos vyriškis buvo paleistas. MKT Marijampolės skyriuje toliau tęsiamas ikiteisminis tyrimas.


Šiame straipsnyje: cigarečių kontrabandamuitinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Domantas

Domantas portretas
Drąsus žmogus. Kitas iš baimės būtų į kelnes pridėjęs, o jis dar ėmėsi kažkokios aktyvios veiklos. Juokas pro ašaras.

Vaidotas

Vaidotas portretas
Kažkaip kyla dviprasmiškos mintys, kai valstybės pareigūnai paskui smulkius kontrabandininkus vaikosi kaip paskui didžiausius nusikaltėlius, kurie matyt ne iš gero gyvenimo imasi tokios veiklos. Keista, kad laikraščiai skelbia tokias naujienas su savotišku pasigardžiavimu. O realybėje - tie kurie akivaizdžiai vagia iš valstybės didžiulėmis sumomis tai ir lieka nebaudžiami. Niekas net nesusimąsto, kad cigarečių kaina Lietuvoje jau nežmoniška ir nenuostabu, kad vyksta tokia kontrabanda nes valstybė pati daro nusikaltimą prieš savo žmones. Ne rūkyme esmė. O mokesčiuose kurie yra pripliusuojami prie cigarečių kainos.

rj

rj portretas
Vaidotai nera ka daugiau pridurt prie to ka pasakei
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių