Quantcast

Kodėl dviejų sūnų netekusį V.Jonaitį palieka žmonos?

2007 metų kovą Kelmės rajono, Petrališkių kaime dingusių, o vėliau rastų nužudytų 12 metų Manto ir 8-mečio Tomo Jonaičių istorija sukrėtė visą Lietuvą. Susidomėjimas šia šeima neblėsta iki šiol.

Dar labiau tauta buvo sukrėsta, kai paaiškėjo, jog berniukus galėjo nužudyti jų tikroji motina, tuomet 34 metų Alma Jonaitienė, dabar Bružaitė.

A.Bružaitė įeis į Lietuvos istoriją, kaip pirmoji moteris įkalinta iki gyvos galvos. .

Po tragedijos praėjo beveik treji metai, tačiau dėmesys šiai šeimai neatslūgsta iki šiol. Jis padidėjo dar labiau, kai paaiškėjo, kad šių metų pradžioje, Virgilijus Jonaitis jau trečią kartą savo gyvenime ištarė oficialią priesaiką savo žmonai - 28 metų Kristinai Oleinik.

Tačiau praėjo tik daugiau nei mėnuo ir šeimos nebeliko. Nuolatinių vyro girtuoklysčių ir smurto neapsikentusi K.Oleinik Valentino dienos išvakarėse susirinko savo daiktus ir grįžo pas tėvus į Fermų kaimą Panevėžio rajone.

Pasak paties V.Jonaičio, taisyti pašlijusios sveikatos, gydyti „sušlubavusios“ širdies.

Tačiau ar tai tiesa? Kodėl V.Jonaitį palieka visos jį mylėjusios moterys? Į šį klausimą atsakymo ieškojo TV3 laida “Akistata”.

V.Jonaitį nepragyvenusi su juo nei poros mėnesių paliko pirmoji žmona Irma, antroji gyvenimo draugė Dalia, vyrą paliko likus mėnesiui iki vestuvių, 16 metų trukusi santuoka su Alma baigėsi tragedija, o trečioji oficiali V.Jonaičio žmona Kristina iš vyro namų išsikraustė praėjus mėnesiui po santuokos įregistravimo.

“Kaltas alkoholis”, - kaip susitarę laidos kūrėjams tvirtino visi pašnekovai.

Pasak V.Jonaičio kaimynės, vasario 13-ąją jaunoji Jonaitienė niekaip nesugebėjo patekti į savo namus. Moteris skambino į duris, beldėsi, tačiau vyras jos neįsileido.

Tik tada, kai ji paskambino iš kaimynei nepažįstamos moters telefono, V.Jonaitis sugebėjo atsiliepti ir visiškai girtas išeiti į kiemą. „Po kiek laiko matau, Kristina su šešiais kelioniniais krepšiais kažkur išvyksta“, - pasakojo moteris.

Išvyko ne kažkur, o į savo gimtąjį Fermų kaimą, į tėvų namus. Ir tuo metu, kai juose lankėsi laidos filmavimo grupė net nesiruošė sugrįžti atgal į Petrališkes. „Kristina grįžo“, - melavo V.Jonaitis jį aplankiusiems žurnalistams.

Kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo ne tiesa.

Nors pati K.Oleinik - Jonaitienė bendrauti su laidos kūrėjais atsisakė, jos tėvas Vladimiras Oleinikas patvirtino, kad dukra gyvena gimtinėje. Dėl ko ji paliko V.Jonaitį vyras vertinti nesiryžo paaiškinęs, kad į asmeninį dukters gyvenimą nesikiša, tačiau prasitarė, kad nebūna ugnies be dūmų.

Petrališkių kaimo gyventojų teigimu, dėl iširusios šeimos kaltas tik alkoholis.

Prieš vestuves susitvarkęs ir net namuose remontą pradėjęs daryti V.Jonaitis, po sausio 9-osios vėl grįžo prie įprasto gyvenimo ritmo: gėrimas, smurtas namuose. „Moteris priėmė teisingą sprendimą, nes neleido nuo pat pirmų dienų savęs guiti“, - sakė Kelmės vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Genė Jurgilienė.

Kad V.Jonaitis neišsiblaivo ištisomis dienomis, laidos autoriams tvirtino visi kaimo gyventojai. Jų teigimu, į parduotuvę nusipirkti alkoholio vyras keliauja ne vieną, o kelis kartus per dieną.

„Jūs mus supraskite, nelabai etiškai tai pasakoti“, - paklausta, kaip dažnai vyras lankosi parduotuvėje ir perka alkoholį, atsakė parduotuvės vedėja Jadvyga Miknienė. Tačiau paklausta, ar V.Jonaitis geria, moteris atsakė klausimu į klausimą: „O kada jis negėrė?“.

Kad V.Jonaitis gerdavo ir dar gyvendamas su Alma, tvirtino visi kaimo gyventojai. Ir ne tik gerdavo, bet ir smurtaudavo.

Apie tai žinojo visi - vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojai, Kražių seniūnas Vaclovas Andrulis, kitų tarnybų darbuotojai. Žinojo, bet tylėjo. Tyli net po šeimoje įvykusios tragedijos, nors žinoma, kad visus geranoriškų žmonių suaukotus pinigus ir labdaros lėšas V.Jonaitis iškeičia į vieną daiktą - alkoholį.

Pasak G.Jurgilienės, niekas negalvojo, kad taip baigsis ir trečioji V.Jonaičio santuoka. „Man tai buvo didžiausias smūgis“, - prisipažino moteris.

Pirmoji V.Jonaičio žmona Irma bei vos žmona netapusi Dalia su laidos kūrėjais atvirauti nepanoro, tačiau jų nuomone apie šį vyrą, kurio po tragiškos sūnų žūties gailėjo visa Lietuva, buvo kategoriška - alkoholikas ir smurtautojas.

Tai patvirtina ir V.Jonaičio pusseserė Fausta Liovinienė. Jos teigimu, girto V.Jonaičio smūgių buvo sulaukusi ir Irma, ir Dalia, ir Alma. Jų neapsikentusi iš namų išėjo ir Kristina.

„Almai nebuvo, kur kreiptis, nes tėvų užtarimo ji nelabai sulaukdavo. Būdavo, parsiveda V.Jonaitis į namus draugų, sako Almai - sėskis. Ši nesėda, blogai, smūgiai, nusišypso - vėl blogai, vėl smūgiai“, - pasakojo V.Jonaičio pusseserė.

Kad prie sunkiai suvokiamo nusikaltimo A.Bružaitienę privedė tik vyro girtuoklystės ir smurtas tvirtina ir jos brolio žmona Jurgita Bružienė. Jos teigimu, Alma ilgai kentėjo vyro patyčias, kai kantrybė baigėsi, įvyko tragedija.

Tiek Petrališkių kaimo gyventojams, gerai pažįstantiems K.Oleinik, tiek V.Jonaičio kaimynams iki šiol nesuprantama, kaip Kristina susipažino ir kuo ją užbūrė Virgilijus.

Jų teigimu, moters protą užvaldė velnias. Anot Fermų kaimo gyventojų, K.Oleinik vedybos su V.Jonaičiu didžiausia jos gyvenimo klaida, bet gerai, kad šią klaidą ji laiku spėjo suprasti.

Dabar, kai K.Oleinik paliko V.Jonaitį, abiejų kaimų gyventojams ramybės neduoda vienintelė mintis - kaip toliau gyvens Virgilijaus vaikai, jau spėję priprasti ir pamilti jiems mamą atstojusią moterį? Ar nuolat girtaujantis vyras sugeba pasirūpinti savo atžalomis?

Kelmės vaiko teisių apsaugos skyriaus viršininkė G.Jurgilienienė, kol kas dėl šeimą ištikusios krizės tik apgailestauja ir neatsako, ar vaikai iš V.Jonaičio bus paimti. “Vaikų likimais žaisti negalima. Reikėtų atidžiau stebėti, kas iš tiesų vyksta už V.Jonaičio namų sienų, kur kas atidžiau stebėti”, - pataria laidos kūrėjai.


Šiame straipsnyje: JonaitisJonaitienėbružaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių