Quantcast

Kaunietės suburtos grupuotės pelnas – beveik 3 mln. Lt

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba atlieka ikiteisminį tyrimą, kuriame įtarimai dėl sukčiavimo, apgaulingos apskaitos tvarkymo ir dokumento klastojimo pareikšti kaunietei V.B. ir septyniems galimai jos suburtos ir vadovaujamos organizuotos grupės nariams. Pirminiais skaičiavimais,  valstybės biudžetas galėjo patirti apie 2,7 milijono litų žalą.  

Išaiškinta, kad 2007-2009 metais organizuotos grupuotės nariai Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Klaipėdos ir kituose Lietuvos miestuose bei rajonuose naudojo vieną realiai veikiančią ir kelias veiklos nevykdančias bendroves, kuriose direktoriais buvo įdarbinti asocialūs asmenys. Vienos tokios bendrovės vadovu buvo paskirtas  sezoninį darbą statybose dirbantis kaunietis M.V., kitai bendrovei vadovavo niekur nedirbantis A.A.Š.

 Tyrimo metu gauta duomenų, kad visus su šių įmonių veikla susijusius klausimus sprendė, nurodymus dėl dokumentų klastojimo ir pinigų gryninimo kitiems organizuotos grupės nariams teikė oficialiai šiose bendrovėse nedirbanti kaunietė V.B. Pastaroji jau anksčiau yra pakliuvusi į FNTT tyrėjų akiratį, šiuo metu atliekami keli ikiteisminiai tyrimai dėl įtariamosios nusikalstamų veikų.

FNTT pareigūnai atskleidė, kad įvairiuose šalies miestuose ir rajonuose veikiančių bendrovių vadovai, naudodamiesi kitų bendrovių teikiamomis paslaugomis, kartu su tikrais buhalterinės apskaitos dokumentais iš nusikalstamą grupuotę subūrusios V.B. arba jos tarpininkų Šiauliuose, Kaune ar Vilniuje įsigydavo galimai suklastotas PVM sąskaitas faktūras ir kitus reikalingus dokumentus.

Atsiskaitymai už tariamai atliktas paslaugas ir parduotas prekes buvo organizuojami banko pavedimais arba grynaisiais pinigais. Dažniausiai pervestos pinigų sumos tą pačią dieną arba per keletą artimiausių dienų būdavo pervedamos į tos pačios įmonės kitas sąskaitas arba į kitų nusikalstamai veiklai naudojamų įmonių sąskaitas. Iš šių sąskaitų pinigai būdavo išgryninami čekiais arba bankomatuose.

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos pareigūnai šiuo metu yra nustatę apie 90 įmonių, kurios galėjo įsigyti V.B. vadovaujamos organizuotos grupės narių suklastotus dokumentus, įtraukti juos į savo buhalterinę apskaitą. Pirminiais skaičiavimais, vengiant mokėti pridėtinės vertės ir pelno mokesčių, Lietuvos valstybės biudžetas galėjo patirti apie 2,7 milijono litų žalą.

Ikiteisminis tyrimas dėl organizuotos grupuotės nusikalstamos veiklos tęsiamas. Jį organizuoja ir vadovauja Generalinė prokuratūra. 


Šiame straipsnyje: PVM grobstymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

mindaugas

mindaugas portretas
Tai ka? Tipo, atimsim dabar pinigus, ir idesim i biudzeta, kad kokie pizonai valdininkeliai galetu sau premijas issimoketi ar i kreta nuskristi? Valstybes biudzetas matai zala patyre! O kiek zalos patyre biudzetas del legaliu grobstymu - komandiruociu su sekretoremis, beverciu projektu uz atkatus, del bukos vadybos nuolatos svaistomu pinigu (ta buka vadyba atejusi svogeriu, teveliu ir dedziu vedami) ir taip toliau, ir panasiai. Kas juos pagaus ir paskaiciuos nuostolius? Juk ten sumos ne desimt milijonu (cia mazdaug vienas biudzetinis projektas), o milijardai! ir visu musu pinigu! Dar viena gedinga, parodomoji byla. Geda FNTT ! Geda!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių