Quantcast

Heroino platintojams – nurodymai iš pataisos namų

Už narkotikų laikymą ketveriems metams nuteistas visaginietis iš pataisos namų nurodydavo, kur bendrininkai gali įsigyti ir parduoti heroiną, praneša Panevėžio apygardos prokuratūros Utenos apylinkės prokuratūra.

Prokuratūra šią baudžiamąją bylą, kurioje be pataisos namuose esančio nuteistojo S.R. kaltinimai pareikšti dar dviem ne kartą teistiems visaginiečiams, pirmadienį atidavė nagrinėti Visagino miesto apylinkės teismui.

„Deja, tenka pastebėti, kad tokie narkotikų platinimo atvejai yra pasitaikę ir prieš keletą metų. Tik tuomet nuteistasis, vykdydamas nusikalstamus veiksmus, laukė dar ir sau palankaus Strasbūro teismo sprendimo“, - teigia ikiteisminiam tyrimui vadovavęs Utenos apylinkės prokuroras Genadijus Jefimovas.

Kaltinamieji apie 160 dozių heroino Visagino mieste platino 2012 metų lapkričio mėnesį. Kriminalinės policijos pareigūnai juos sulaikė parengtos pasalos metu.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė narkotinių ar psichotropinių medžiagų turėdamas tikslą jas parduoti ar kitaip platinti arba pardavė ar kitaip platino narkotines ar psichotropines medžiagas, baudžiamas laisvės atėmimu nuo dvejų iki aštuonerių metų.


Šiame straipsnyje: heroinasnarkotikaikvaišalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių