Quantcast

H.Daktaras įtariamas nužudymais, turto prievartavimais, grobimais

Kauno nusikalstamo pasaulio autoritetu vadinamą Henriką Daktarą prokurorai įtaria žiauriais nužudymais, neteisėtu disponavimu ginklais, turto grobimu ir prievartavimu.

Šios nusikalstamos veikos įvardytos ketvirtadienį per Vilniaus apygardos teisme, svarstant H.Daktaro skundą dėl suėmimo.

Pagal teismui pateiktą medžiagą, H.Daktaras įtariamas Rimanto Ganusausko, Arvydo Vilčinsko ir Roberto Borcherto nužudymu itin žiauriai kankinant.

Taip pat jis įtariamas kartu su Egidijumi Abariumi 1993-2001 metais vadovavęs nusikalstamai grupuotei, ginklų sprogmenų ir šaudmenų neteisėtu laikymu, kėsinimusi nužudyti Raimundą Petraitį, įvairiais turto pagrobimais, prievartavimais, smurto naudojimu bei grasinimais.

H.Daktaras buvo areštuotas kitą dieną, kai pareigūnai jį parvežė iš Bulgarijos, - spalio 10-ąją. Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas leido jį suimti trims mėnesiams.

Teismo išduotą leidimą jį suimti H.Daktaro advokatas apskundė. Vilniaus apygardos teismas sprendimą dėl šio skundo paskelbs penktadienį.

Daugiau kaip 30 nusikaltimų kaltinamą H.Daktarą prokurorai prašė suimti motyvuodami, kad laisvėje jis gali pabėgti ir pasislėpti ar bandyti paveikti kitus bylos dalyvius.

Suėmimą 52 metų H.Daktarui teismas skyrė dar praėjusių metų gruodžio 24 dieną, tačiau tada "Henytė" pasislėpė.

H.Daktaras sulaikytas Bulgarijoje, netoli Varnos miesto, šių metų rugsėjo 4 dieną.

Jam gresia laisvės atėmimo bausmė iki gyvos galvos.

H.Daktaras teistas penkis kartus. Pirmąsyk už grotų jis atsidūrė būdamas 19 metų.

Viena garsiausių Lietuvos nusikalstamų grupuočių Kauno "daktarai" susikūrė 1978 metais.


Šiame straipsnyje: Daktaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių