Quantcast

Galutinė ekspertų išvada: A.Ūso mirtis - nelaimingas atsitikimas

Mažametės tvirtinimu įtarto Kauno verslininko Andriaus Ūso mirtis - nelaimingas atsitikimas, nusprendė laboratorinius tyrimus atlikę specialistai.

Kaip rašo dienraštis "Lietuvos rytas", Valstybinės teismo medicinos tarnybos Kauno skyriaus eksperto Leono Gogelio vadovaujama 5 specialistų grupė Kauno apygardos prokuratūrai pateikė savo išvadas dėl 35 metų A.Ūso mirties.

Cheminį tyrimą atlikę medikai patvirtino pirminę savo kolegų išvadą, pateiktą birželį iškart po kūno skrodimo.

Konstatuota, kad Kauno verslininkas prigėrė, kai Alytaus rajono Eigirdonių kaime nuo keturračio motociklo įvirto į negilų griovį.

Kauniečio organizme ekspertai aptiko didelį kiekį alkoholio (daugiau kaip 3 promiles) ir raminamųjų vaistų. Nuodų arba kitokių smurtinę mirtį galėjusių sukelti medžiagų nerasta. Velionio vidaus organai nebuvo sumušti.

"Nėra jokių objektyvių duomenų ir požymių, kad kas nors padėjo A.Ūsui prigerti", - dienraščiui sakė tyrimui vadovaujantis prokuroras Egidijus Palaima.

Neaptikta ir įtartinų išorinių smurto žymių. Ant kūno buvo matyti mėlynių, tačiau jos yra būdingos kritimui.

Byloje dėl A.Ūso mirties priežasties nustatymo pareigūnai dar neketina padėti taško. Artimiausiu metu planuojama atlikti kai kuriuos su šiuo tyrimu susijusius veiksmus. Jei ir tada nepavyks nustatyti smurto faktų, ikiteisminis tyrimas bus nutrauktas.

Šių metų birželio 13 dieną Kauno pedofilijos bylos įtariamasis A.Ūsas buvo rastas negyvas griovyje, kuriame vanduo nesiekė kelių.

Baudžiamojoje byloje A.Ūsas buvo kaltinamas mažametės tvirkinimu. Įtarimai dėl prievartavimo nebuvo pateikti. A.Ūsas kaltę neigė.

Panevėžio miesto apylinkės teismas nutraukė pedofilijos bylą, tačiau šį sprendimą aukštesnės instancijos teismui apskundė tiek dviejų žmonių nužudymu įtariamo Drąsiaus Kedžio sesuo Neringa Venckienė, tiek mergaitės tvirkinimu kaltinto Andriaus Ūso artimieji.

Skunde Panevėžio apygardos teismui A. Ūso artimieji siekia, kad velionis būtų reabilituotas, o N.Venckienė, kad pripažintas kaltu.


Šiame straipsnyje: Andrius ŪsasKedys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių