Quantcast

Fenotipologas: L.Stankūnaitė mėgsta pinigus ir gyvenimo malonumus

Žmones vien iš nuotraukų sugebantis apibūdinti fenotipologas iš Estijos Markas Lučinas sako galintis padėti mūsų teisėsaugininkams aiškinantis pedofilijos istoriją.

Tam, pasak jo, reikėtų tik pasitelkti melo detektorių ir visiems bylos dalyviams,atsižvelgus į jų fizines savybes, užduoti teisingus klausimus. LNK laidos „Nuo...Iki...“ kalbintas M.Lučinas teigė, kad Lietuvoje negali būti daug pedofilų, jei jų atsiranda, tai tik vienetai, išimtiniai atvejai, nes lietuviai turi labai gerą genetiką.

Žiūrėdamas į pedofilijos bylos dalyvių nuotraukas, M.Lučinas trumpai charakterizavo kiekvieną jų. Drąsiaus Kedžio sesuo ir jo dukters globėja Neringa Venckienė M.Lučino teigimu yra stipri, „kieta“ ir principinga moteris, kuri su tokiomis savo savybėmis galėtų dirbti prokurore. Fenotipologas sako, kad ši moteris arba eis iki galo arba nustos su visais bendrauti. „Jei kristi nebūdinga“, - sakė M.Lučinas.

Vienintelis pedofilijos bylos įtariamasis Andrius Ūsas, anot laidos pašnekovo, turėjo būti geru valdininku. Sužinojęs, kad šis buvo vieno žymaus politiko visuomeninis padėjėjas, M.Lučinas patikslino: „taip, sėdėti ir gauti pinigus“. Fenotipologo teigimu, A.Ūsas turėjo silpną širdį, buvo uždaras, tačiau buvo gana protingas ir daug žinojo kitų žmonių paslapčių. Dėl šio žinojimo, greičiausiai ir mirė. „Jis galėjo būti prisidėjęs prie šių reikalų“, - žiūrėdamas į nuotrauką kalbėjo M.Lučinas.

D.Kedį fenotipologas apibūdino kai stiprų, drąsų, intelektualų, logišką, pedantišką, gerai savo žingsnius apskaičiuojantį žmogų. Vis dėlto, pabrėžė M.Lučinas, šis žmogus buvo pažeidžiamas kaip vaikas ir turėjo polinkį į depresiją. Stresinėje situacijoje jis galėjo tapti pavojingu, jį patraukia heroiškumas.

„Ji jausminga, ryžtinga, praktikė, mėgsta pinigus ir gyvenimo malonumus, tačiau žygdarbių neatliktų“, - apie Laimute Stankūnaitę kalbėjo M.Lučinas. Pasak jo, žiūrint į D.Kedžio ir L.Stankūnaitės porą, vyras joje yra daug sąžiningesnis ir jautresnis. „Ji praktikė, turinti komercinių gabumų, su ja galima susitarti“, - sakė fenotipologas.

Pernai spalio 5 d. nužudytas Jonas Furmanavičius, anot M.Lučino, nėra linkęs į pedofiliją – nors jis ir hiperaktyvus, tačiau jame nematyti hiperseksualumo, todėl „jis pedofilų gretų nepapildys“.

J.Furmanavičių jis apibūdino kaip intelektualų žmogų, gabų verslui, tačiau šis žmogus nuolat jautė įtampą, jam buvo sunku valdytis, iš išorės jis galėjo atrodyti griežtas ir galbūt net žiaurus, tačiau viduje buvo jautrus ir „minkštas“. „Jam reikia išsiskirti iš kitų žmonių tarpo, tačiau jei šis žmogus buvo auklėjamas netinkamai, galėjo pasireikšti jo žiaurumas, net sadizmas“, - kalbėjo M.Lučinas.

Antrąja auka tapusios Violetos Naruševičienės nuotrauka šiam žymiam fenotipologui nebuvo parodyta, tačiau laidos kūrėjai M.Lučino paprašė žvilgtelėti į pedofilijos skandalo įkarštyje atsistatydinusio buvusio generalinio prokuroro Algimanto Valantino fotografiją ir papasakoti, koks tai žmogus.

„Inteletualus žmogus, verslininkas iš jo išeitų sunkiai, šį žmogų labai traukia valdžia ir autoritetai“, - apie buvusį prokuratūros vadovą kalbėjo M.Lučinas.

Pasak jo, kaip prokuroras A.Valantinas turėjo būti gudresnis, šiam žmogui geriausia dirbti karinėje sferoje, geriausia – kažkur Krašto apsaugos ministerijoje. „Tai stiprus žmogus, analitikas, grobuonis, pedantas. Jis gali išspręsti viską, jei jis kažko neišsprendė, vadinasi jam sutrukdė, tai ne jo kaltė“, - kalbėjo M.Lučinas.

Fenotipologo teigimu, šia byla turėtu rimčiau užsiimti Lietuvos valdžia, kitaip ji gali tapti nebekontroliuojama.       


Šiame straipsnyje: Kedys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių