Quantcast

Elektrėniškis 100 gramų „pilstuko“ pardavinėjo po 4 litus

Elektrėnų policijos komisariato Prevencijos poskyrio, Viešosios tvarkos ir kelių policijos poskyrio pareigūnai Elektrėnuose sulaikė 79 metų pensininką, nelegaliai prekiavusį „pilstuku“.

Šio gėrimo parduotuvėlę senolis buvo atidaręs tiesiog savo garaže. Už 100 gramų „pilstuko“ iš klientų jis prašė keturių litų. Elektreniškį sulaikius, paaiškėjo, kad verslui jis buvo pasiruošęs kaip reikiant. Jo garaže rasta ir paimta 16 litrų „pilstuko“, kuris buvo supilstytas į įvairios talpos indus. Pardavęs visą alkoholį, senukas prie savo varganos pensijos būtų prisidūręs 640 litų.

Pasak Elektrėnų policijos komisariato  Organizacinio poskyrio vyresniosios specialistės Erikos Čaikovskajos, vyras policijai įkliuvo jau ne pirmą kartą. 2003 metais už panašų nusižengimą jis jau buvo nubaustas 500 litų administracine bauda.

Elektrėnų policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto alkoholinių gėrimų realizavimo. Baudžiamojo kodekso 201 straipsnio 1 dalis už šį nusikaltimą numato viešuosius darbus arba areštą, arba net laisvės atėmimą iki dvejų metų.


Šiame straipsnyje: pilstukasnaminė degtinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

nu vo

nu vo portretas
pasodins dieduką, žinos kaip kaukuolinį pardavinėt

mindaugas

mindaugas portretas
Maladiec. Matyt tikrai kokybiskas produktas, kad tiek daug gaudavo. O visiems tokiems komentatoriams "teisingai!!!", stai ka pasakysiu. Valstybe pries kokius 8-10 metus prasuko didele akcija, kurios tikslas buvo nuteikti visuomene pries "pilstuka" (toks buvo sugalvotas pavadinimas ivardinant nekokybiska skiesa spirita) ir perimti alkoholio gamyba i savo rankas, t.y. tiesiog sukurti monopoli. Valstybe tokias akcijas naudoja labai daznai, tai isankstinis nuomones formavimas, PR arba viesuju rysiu metodas. Periodiskai vis pasirodo tokie straipsniai - apie "puiku" FNTT, muitines, policijos, mediku, darba, kas is esmes yra tik uztvirtinti savo pozicijas, ir maitinti mus melu. Is tiesu, tai kokybiskoje "namineje" nera nieko blogo - valstybe tiesiog nesugeba to kontroliuoti, todel apsiribojo draudimu. Daug kas is lietuvaiciu spjauna ir tuos kvailus draudimus, gamina spirita ir tiek. Liaudyje tai vadinama namine, naminuke, samogonu. Skanu, sveika, ir lietuviskas produktas.

romas

romas portretas
100 x 4 Lt. 500 x 4 = 20 Lt. Na, brangoka už puslitrį pilstuko 20 Lt.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių