Quantcast

D.Valys neprieštarauja, kad K.Betingis vadovaus prokuratūrai

Teismą dėl savo pažeminimo pareigose laimėjęs Kęstutis Betingis jau trečiadienį grįš į ankstesnį savo darbo kabinetą Kauno apygardos prokuratūroje.

Antradienį susitikęs su generaliniu prokuroru Dariumi Valiu, K.Betingis išsiaiškino, kad šis neprieštarauja, jog teismo sprendimas būtų vykdomas tuoj pat, kaip ir nurodyta Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendime ir, dėl Drąsiaus Kedžio istorijos nukentėjęs, prokuroras po 106 dienų pertraukos vėl pradėtų eiti savo pareigas.

„Generalinis prokuroras kalbėjo su K.Betingiu apie jo darbo perspektyvas. Buvo sutarta, kad K.Betingis gali grįžti į savo ankstesnes pareigas. Taip pat jam pranešta, kad panaikintas įsakymas, kuriuo po K.Betingio pažeminimo pareigose Kauno apygardos prokuratūros vyriausiuoju prokuroru laikinai paskirtas Viktoras Biriukovas“, - portalui 1diena.lt kalbėjo generalinio prokuroro patarėja ryšiams su visuomene Vilma Budėnienė.

Nors K.Betingis ir gavo D.Valio palaiminimą, anot V.Budėnienės, susitikime nebuvo kalbėta apie generalinio prokuroro ketinimus skųsti Vilniaus apygardos administracinio teismo nutartį Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

„Generalinis prokuroras tik antradienį gavo teismo nutartį ir dar neišsinagrinėjo jos motyvų“, - aiškino V.Budėnienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių