Quantcast

„Drąsiaus kelio“ narę papiktino V.Gaivenio laidos anonsas

Visuomeninio judėjimo „Drąsiaus kelias“ valdybos narė Irena Malinauskienė pasipiktino save išvydusi Virginijaus Gaivenio prodiusuojamos laidos „Abipus sienos“ anonse.

„Laidoje nuskamba mano operatoriui užduodamas klausimas iš kokios televizijos laidos jis yra. Kadangi visas anonsas sumontuotas taip, lyg ši laida būtų pati geriausia Lietuvoje, tad ir mano klausimas pateikiamas, lyg aš negalėčiau atsigėrėti jos kūrėjų darbu ir esu didžiausia šios laidos gerbėja“, - piktinasi I.Malinauskienė.

Moteris teigia, jog balandžio mėnesį, per Drąsiaus Kedžio laidotuves ji tikrai priėjo prie LNK televizijos operatoriaus ir pasitikslino kokiai laidai jis priklauso. Išgirdusi, kad V.Gaivenio prodiusuojamai „Abipus sienos“, velionio artimųjų vardu paprašė nefilmuoti laidotuvių ir apleisti teritoriją.

„Manau, kad taip net apsaugojau operatorių nuo didesnių nemalonumų ir galimo smurto protrūkio, nes laidos kūrėjų tendencingumu pasipiktinę žmonės jau prieš tai buvo užsipuolę kitos televizijos operatorių, pagalvoję, kad šis filmuoja būtent šiai, Giedriaus Leškevičiaus vedamai laidai“, - portalui 1diena.lt pasakojo judėjimo „Drąsiaus kelias“ narė.

Išvydusi save visai kitame kontekste nei buvo filmuojama I.Malinauskienė užpyko nejuokais. Ji išsiuntė laišką laidos kūrėjams, kuriuose prieštarauja, jog jos iš konteksto ištraukta frazė yra cituojama save garbinančiame laidos anonse ir prašo ją iš jo pašalinti.

„Negalima iš konteksto išimti vienos frazės ir jos naudoti savo reklamai, tuo labiau, kad aš nei kaip Lietuvos pilietė, nei kaip judėjimo „Drąsiaus kelias“ valdybos narė nepritariu šios laidos žurnalistų pozicijai, pati šios laidos nežiūriu ir nepatariu kitiems jos žiūrėti. Ši laida tendencingai iškraipo faktus pedofilijos byloje ir, manau, nusižengia moralios žurnalistikos principams“, - kalbėjo I.Malinauskienė.

Ji tikisi, jog laidos kūrėjai patenkins jos reikalavimus ir pakeis anonsą, jei ne, moteris yra nusprendusi kreiptis į advokatus ir šį klausimą spręsti teisinėmis priemonėmis.

Beje, žmonėms išvijus „Abipus sienos“ operatorių iš D.Kedžio laidotuvių, baigėsi ir laidos apie D.Kedį. Ne kartą šį vyrą žmogžudžiu, narkomanu, ištvirkėliu ir net iškrypėliu, kuriam patinka žiūrėti kaip poruojasi audinės, išvadinę laidos kūrėjai, po šio incidento neparodė nei vienos laidos, kurioje figūruotų D.Kedys arba laidos išaukštinti ir nuolat ginti Andrius Ūsas bei Laimutė Stankūnaitė.

Eteryje kažkodėl nepasirodė ir laida apie A.Ūso mirtį, nors kitoje LNK televizijos laidoje V.Gaivenis ir gyrėsi, kad jie vieni pirmųjų sužinojo apie tragišką A.Ūso žūtį ir iki paryčių bendravę su vienintelio pedofilijos bylos įtariamojo artimaisiais atsivežė unikalių kadrų.

I.Malinauskienė ne pirmoji kaltina šios laidos kūrėjus nusižengiant žurnalistų etikai. BTV televizijos laida „Tauro ragas“ buvo apkaltinusi „Abipus sienos“ jų siužeto, kuriame D.Kedžio dukters globėjos Neringos Venckienės vyras Aidas Venckus nufilmuotas medžioklėje, vagyste, dėl pasakytų žodžių iškraipymo yra skundęsis ne vienas laidos pašnekovas.

Štai advokatas Valdemeras Bužinskas po vienos laidos kurioje pats dalyvavo portalui 1diena.lt pasakojo, jog pažiūrėjęs laidą nustebo dėl jos montažo. „Sėdžiu aš ir galvoju, Bužinskai, tu ką, pedofilus gini“, - pamatęs save įspūdžiais dalinosi advokatas.

Dėl iš konteksto ištrauktų frazių sumontavimo ir parodymo laidoje taip, kaip jiems reikėjo, skundėsi ir „Karšto komentaro“ redaktorė Giedrė Gorienė. Prieš pat D.Kedžio kūno radimą transliuotoje laidoje ji su vyru Valentinu Goriu buvo pavaizduoti kaip visų nusikaltėlių gynėjai.

Kaip portalui pasakojo leidinio redaktorė, ji V.Gaivenio laida tikrai buvo davusi interviu, bet ne šių metų balandį, o prieš daugiau nei metus, kai ši laida pasisiūlė padėti jiems kovoti vyro byloje. „Aš su jais net nekalbėjau, tačiau prieš daugiau nei metus mano pasakyti žodžiai buvo sumontuoti ne taip, kaip aš kalbėjau, o taip, kaip V.Gaiveniui reikėjo“, - tada sakė G.Gorienė.    


Šiame straipsnyje: KedysAbipus sienosGaivenis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių